Agenda


Chauffeursevenement CVF

06-07-2019 van 9:00 tot 17:00 uur. Wilhelminaplein (Zaailand) in de binnenstad van Leeuwarden

Op zaterdag 06 juli 2019 organiseert de Chauffeurs Vereniging Friesland (CVF) een groot chauffeursevenement op het Wilhelminaplein (Zaailand) in de binnenstad van Leeuwarden. Het is feest, want 2019 is namelijk het jaar dat de vereniging 35 jaar bestaat en dit willen ze niet onopgemerkt voorbij laten gaan.

Dit jaar hebben ze het open Nederlands Kampioenschap behendigheidswedstrijden onder auspiciën van BCN, beter bekend als Beroeps Chauffeurs Nederland. Dit doen zij met moderne euro 6 trucks in diverse categorieën en een bus. Bij de behendigheidswedstrijden voor beroepschauffeurs kunnen punten worden verdiend om mee te kunnen doen aan de Wereld Kampioenschappen Behendigheidswedstrijden, de dagwinnaar wint de PAX - wisselbokaal. Beschikbaar gesteld door PAX Bouw- en Industrieservice te Heerenveen. Alle eersten per categorie plaatsen zich voor het WK, dit kan omdat de CVF lid is van B.C.N. en B.C.N. is weer lid van de U.I.C.R. (Union Internationale des Chauffeurs Routiers), een internationale organisatie die het WK organiseert. Bij al onze wedstrijden zijn mooie bekers en prijzen te winnen.

Ook heeft CVF in totaal 3 eigen truckopleggers. Al deze voertuigen zijn bijna dagelijks onderweg om voorlichting te geven aan (hoofdzakelijk) schoolkinderen over gevaarlijke verkeerssituaties en met name de ‘Dode Hoek’ van vrachtauto’s, bussen en ander zwaar verkeer. Deze vrachtwagens staan ook op het plein, één van de auto’s is ingericht voor het Veilig Verkeers Project (VVP). De andere auto is de ontvangstauto waar een heerlijk kopje koffie of thee te verkrijgen is en onze wel bekende rode Scania (oldtimer) zal als jury auto dienst doen bij de behendigheidswedstrijden.

Voor de kinderen hebben ze een behendigheidsbaan uitgelegd, zij zullen deze behendigheidsbaan te lijf gaan met trapskelters. Ook hier zijn mooie bekers en prijzen te winnen. De dag zal omlijst worden door een commentator die muziek maar ook interviews afneemt met de beroepschauffeurs die aan de behendigheidswedstrijden mee doen en in de middag zal het Leeuwarder Shantykoor ook een aantal optredens verzorgen. De dag begint om 09:00 uur en zal rond 17:00 uur afgesloten worden met het bekend maken van de prijs winnaars. De toegang is gratis, iedereen is van harte welkom op het Wilhelminaplein (Zaailand) te Leeuwarden.


terug