Nieuws


‘Eens Scania blijft Scania’

“Mijn vader kocht altijd al Scania’s. Ook omdat mijn moeder vond dat hij die moest kopen. Want volgens haar was dat de mooiste en beste truck. En nu ik zelf aan het roer sta, vind ik dat ook”, geeft directeur/eigenaar Marcha Verstegen van VAT uit Venhorst uitleg over de aanschaf van drie nieuwe R450 4x2 trekkers in de hoogste cabine-uitvoering.

VAT staat voor Verstegen-Adam-Transportgroep. En hoewel mevrouw Verstegen onlangs weer enig eigenaar van het bedrijf werd, houdt ze die naam in stand. “Iedereen kent ons onder VAT en het staat op ons hele wagenpark. Dus het is voor de volgende generatie om daar een besluit over te nemen.” VAT rijdt dagelijks voor ca. 100 opdrachtgevers op Benelux en Duitsland met onder meer tuin en agrarisch gerelateerde producten, machines en metaal en heel veel tuin- en rondhout en bielzen. Tot nu toe was de 400 pk sterke Scania Torpedo van VAT het meest duidelijke bewijs van hoe diep het Scaniagevoel bij het bedrijf geworteld is. “Die heeft mijn vader nog gekocht. Maar hoewel hij nog elke dag rijdt, denk ik toch dat deze nieuwe generatie Scania’s meer bij ons past”, meent mevrouw Verstegen. “Dit zijn hypermoderne en heel efficiënte voertuigen. We hebben ze luxueus, maar van buiten ingetogen opgebouwd. Dat past bij onze identiteit en uitstraling.”

VAT bestelde op alle drie de trekkers de vrijloopretarder en ACC. “Wij merken dat wij die over de looptijd van de auto makkelijk terugverdienen door de hogere transportsnelheid en minder slijtage. Daarbij vind ik de extra veiligheid die een retarder in combinatie met ACC biedt wel heel prettig. We zijn een familiebedrijf en als directrice voel je toch een speciale verantwoordelijkheid voor je mensen.”  Bron: Scania Nederland BV

Beste Renault Trucks-dealer

Renault Trucks-dealer Paashuis Groep is in het klanttevredenheidsonderzoek 2018 als hoogste geëindigd. Bluekens Truck en Bus Oosterhout eindigde als beste werkplaats. In het onderzoek genaamd REx (Retail Excellence) dat door Kantar TNS wordt uitgevoerd, onderzoekt Renault Trucks de loyaliteit en tevredenheid van haar klanten op verschillende gebieden. De resultaten uit REx geven zowel de service-organisatie als het sales team de mogelijkheid de dienstverlening te optimaliseren.

REx is een onderzoek dat in opdracht van Renault in heel Europa op dezelfde wijze wordt uitgevoerd. Sinds januari 2015 onderzoekt Renault hiermee de loyaliteit en tevredenheid van haar klanten over de organisatie. Renault Trucks-dealer Paashuis Groep behaalde de hoogste score en won het klanttevredenheidsonderzoek. Bluekens Truck en Bus Oosterhout behaalde de hoogste score van alle werkplaatsen. Klanten waren in hun feedback bijzonder positief over beide dealers: “Het is gewoon geweldig, geweldige jongens, plezierig, zijn er problemen dan worden ze gelijk opgelost of een alternatief gezocht. Ik geef ze een pluim, ze laten je niet staan ongeacht de tijd”, aldus een klant van Paashuis. Een ander meldde over Bluekens Truck en Bus: “Deskundig personeel, ik hoef maar te bellen en ik kan langskomen.”

Het doel van REx is de kwaliteit van de dienstverlening aan klanten te verbeteren. Een klant die een werkplaats heeft bezocht of een nieuwe bedrijfswagen geleverd heeft gekregen, wordt direct in het navolgende kwartaal gebeld. Het onderzoek wordt als telefonisch interview in opdracht van Renault Trucks uitgevoerd door Kantar TNS in Amsterdam. In 2018 zijn 591  interviews afgenomen. Bron: Renault Trucks Nederland

Bonda bezorgt met zuinige DAF XF

Bonda, specialist in vochtrijke diervoeders, heeft onlangs twee nieuwe DAF XF 480 trucks in gebruik genomen. Deze worden ingezet voor het vervoer van restproducten uit de voedingsindustrie zoals bierbostel van een bierbrouwerij. De twee nieuwe vrachtwagens zijn geleverd door Van Hooft Bedrijfwagen in Den Bosch. Bonda is onderdeel van Koninklijke Agrifirm en heeft diverse locaties in het land. Het bedrijf levert onder meer bierbostel. Bierbostel is een eiwitrijk restproduct van bierbrouwerijen dat veel wordt gebruikt als voer voor vee. Bonda heeft een eigen wagenpark van acht DAF trucks, te weten vier trekkers die voor tankopleggers staan en vier op maat gemaakte bakwagens. De twee nieuwe XF 480’s zijn van dit type.

Bijzonder aan de bakwagens is de specifieke opbouw. Gijco Rijneveld, manager operations, legt uit: ‘De trucks zijn voorzien van vijzelbakken, die in eigen beheer ontwikkeld en gebouwd worden. Met de drie vijzels in deze bakken kunnen we eventuele aanvullende voedingsstoffen (o.a. mineralen) ter plekke mengen als de agrarische klant dat wenst. Bierbostel is ook erg geschikt om andere producten mee af te dekken. Met een speciale lospijp die ook met een vijzel werkt, kunnen we het product heel precies over het andere product heen storten. Denk hierbij aan het storten over een muurtje.’ Bron: DAF Nederland

Van Dijk wint tevredenheidsonderzoek

Van Dijk Groep is voor de negende keer verkozen tot beste Volvo Trucks-dealer van Nederland. Het bedrijf kwam als winnaar naar voren in het jaarlijkse REx (Retail Excellence) klanttevredenheids onderzoek van Volvo Trucks. Volvo Trucks-dealergroep Van Dijk heeft vestigingen in Woerden, Utrecht en Culemborg. Voor de negende  keer wint het bedrijf het jaarlijkse klanttevredenheids onderzoek van Volvo Trucks.

Klanten van Van Dijk Groep waardeerden ook de werkplaats van Van Dijk Groep Culemborg het beste van alle Volvo Trucks-werkplaatsen. “Een prettige samenwerking. Genoeg aandacht voor de klant. Daar gaat het om. Bovendien is Van Dijk flexibel. Als we een probleem hebben, lossen ze het snel op”, aldus een van de klanten. Een ander is vooral te spreken over de bereikbaarheid: “Al kom ik midden in de nacht, er is altijd een monteur beschikbaar.”

Het jaarlijkse klanttevredenheidsonderzoek REx, wat staat voor ‘Retail Excellence’, wordt in opdracht van Volvo Trucks in heel Europa uitgevoerd op dezelfde wijze.  Door middel van telefonische interviews onderzoekt Volvo de loyaliteit en tevredenheid van haar klanten over de dealer. Klanten geven een rapportcijfer van 1 tot en met 10. De vragen zijn onderverdeeld in de categorieën Sales, Delivery, Workshop en Parts. Een klant die een werkplaats heeft bezocht of een nieuwe truck geleverd heeft gekregen, wordt direct in het navolgende kwartaal gebeld. Het onderzoek wordt in opdracht van Volvo Group uitgevoerd door Kantar TNS. In 2018 zijn  1.774 interviews afgenomen. Bron: Volvo Trucks Nederland

Iveco New Daily

De nieuwe Daily definieert een nieuwe standaard op het gebied van rij-  en comfortervaring, en zet zijn technologische vooruitgang op het gebied van autonoom rijden en geavanceerde veiligheidsuitrusting voort. De nieuwe Daily voegt daar tevens een nieuwe dimensie in de connectiviteit aan toe om zo een complete oplossing te bieden die voldoet aan de transportbehoeften van de klant.

De nieuwe Daily is het eerste voertuig in zijn segment dat voldoet aan de Euro 6d-TEMP-emissienormen, met respect voor het milieu, het vermogen en de energie-efficiëntie, ten voordele van de rentabiliteit van de activiteiten van de klanten. Iveco presenteerde zijn nieuwe Daily op een internationaal persevenement in  CNH Industrial Village in Turijn, Italië. Een plenaire conferentie, interactieve workshops en tests met het nieuwe voertuig werden gedurende twee dagen ondernomen. Dit evenement was ook de eerste ontmoeting tussen de pers en Gerrit Marx, President Commercial and Specialty Vehicles, sinds hij in dienst trad bij IVECO en met Daily teamleiders in hun nieuwe functies - Raffaele Di Donfrancesco als hoofd van LCV Global Product Line en Sergio Piperno Beer als Light Line Business Director. Bron: Iveco NLS

Win Tickets voor Monster Jam

Monster Jam komt terug naar Rotterdam – en deze keer is het GROTER dan ooit! Monster Jam keert terug in 2019 met de grootste show op vier wielen vol actie. Beleef hoe coureurs van wereldklasse de fans verbazen met spectaculaire en zwaartekracht tartende prestaties en geniet met de hele familie van een dag vol plezier met een hoog octaangehalte.

Monster Jam brengt de meest bekende trucks ter wereld naar Rotterdam, die leveren wat fans het meest willen zien - meer races, meer freestyle, meer donuts, meer wheelies, meer actie! Verrassend, verbluffend en onvergetelijk!

Pit Party, voorafgaand aan de show, geeft fans een unieke kans om de Monster Jam trucks te bekijken, de bestuurders te ontmoeten, handtekeningen te verzamelen, foto’s te maken en nog veel meer! Bestel je Pit Party Pas gelijk met je ticket. Kijk voor meer informatie op de website van Monster Jam.

Trucks Magazine mag maar liefst 2 setjes van twee Eerste Rang tickets inclusief Pit Party weggeven! Kans maken? Doe mee met onze prijsvraag.

11 Mei: WSI XXL-dag

Op zaterdag 11 mei 2019 is iedereen welkom op de 4e editie van de WSI XXL-dag op de terreinen van Tholu in Ede. Toegang en parkeren zijn gratis. En naast showtrucks is er van alles te beleven.

WSI presenteert haar assortiment schaalmodellen, B-keuze artikelen en onderdelen. Van de geshowde voertuigen zijn door hun schaalmodellen geproduceerd (of die volgen weldra). Er zijn modelbouwers aanwezig, 2 horecapleinen, leuke prijzen in de verloting en een actie voor het goede doel.

Speciaal voor deze dag wordt het WSI XXL 2019 model gepresenteerd, dat terplekke kan worden aangeschaft. Publiek is welkom tussen 10.00 en 16.00 uur. Locatie: Francis Baconstraat 2 te Ede.  

18 Mei: Tekno Event

Op 18 mei 2019 is het weer zover, de 14e editie van het Tekno Event. Tekno, producent van miniatuur vrachtwagens, opent wederom haar deuren voor het grote publiek. Op het buitenterrein staan veel (show)trucks opgesteld, waarvan een schaalmodel is of wordt uitgebracht, uiteraard geproduceerd door Tekno. Publiek kan een kijkje nemen in het vorig jaar vernieuwde Tekno-museum en shoppen in de winkel. Ook is er een breed assortiment aan onderdelen en B-keuze modellen.

Zoals ieder jaar wordt er speciaal voor het Tekno Event een model uitgegeven. U kunt het model nu al reserveren op de Tekno website of aanschaffen op het evenement zelf. Op het programma staan diverse activiteiten, waaronder schaalmodellen 1:4, zelfbouwers, zelf rijden, meerijden met showtrucks, wedstrijd bandenwissel, brandje blussen en nog veel meer. Ook voor een hapje en een drankje wordt gezorgd.

Locatie: Coldenhovelaan 8, 2678 PS, De Lier. Deuren geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De grote uitrijparade start om 17:00 uur!