Nieuws


8 x DAF voor De Jong verpakking

Een goed team moet je niet veranderen. Dat geldt zeker voor de samenwerking tussen DAF en De Jong Verpakking B.V. in De Lier. Sinds de oprichting in 1995 rijdt het bedrijf met DAF. Recent zijn andermaal acht nieuwe DAF XF 450 FT trekkers ingezet. Kwaliteit, meer dan uitstekende service en het lage brandstofverbruik hebben met name de doorslag gegeven om opnieuw in DAF te investeren. Dealer Truckland Rotterdam heeft de trucks onlangs afgeleverd.

“Het is het totale plaatje waardoor DAF bij ons zo goed scoort”, aldus Raymond Verwoerd, Teamleider Transport bij De Jong Verpakking B.V. “De chauffeurs zijn helemaal fan van dit merk vanwege de cabine. Die is comfortabel en ruim. De lage onderhoudskosten zijn uit bedrijfsoogpunt belangrijk. Service en onderhoud worden ook perfect uitgevoerd door de dealer. We maken gebruik van onderhoudscontracten en dat bevalt echt prima. Voor een vervoerder telt verder een laag verbruik. Brandstof is immers een hoge kostenpost. Gezien onze ervaringen met de vorige generatie DAF XF verwachten we dat het met de nieuwe XF best goed zit. Zeker omdat DAF zelf al een 7 procent lager verbruik claimt." Bron: DAF Nederland

Chauffeurs Den Hartogh vol lof

De uitlevering van honderd Volvo FH 460 4x2 trekkers die Den Hartogh Logistics begin dit jaar bestelde, is ruim over de helft. Tot op heden heeft Volvo Group Truck Center Rotterdam, in samenwerking met Volvo Trucks-dealers door heel Europa, zestig voertuigen geleverd aan Den Hartogh Logistics in Nederland, België, Duitsland, Engeland, Polen, Italië en Hongarije. Zowel de directie als de chauffeurs tonen zich verheugd met de nieuwe trucks.

De betreffende Volvo’s zijn Light Concept-trekkers met een vermogen van 460 pk. Den Hartogh Logistics is gespecialiseerd in bulklogistiek van chemische vloeistoffen, gassen, polymeren en droge voedingsmiddelen. De keuze voor het Volvo Light Concept verhoogt het laadvermogen en verlaagt de brandstofkosten, aldus Equipment Manager Erik Groen. “Daarbij zorgt het hogere motorvermogen voor minder schakelingen en een hogere kruissnelheid, wat tevens bijdraagt aan een gunstig brandstofverbruik.”

Ook de chauffeurs zijn zeer te spreken over de nieuwe voertuigen. Zoals Andreas Grabner, die met zijn Volvo FH tanktransporten rijdt. “Voor dat werk is de Volvo I-Shift de beste automatisch schakelende versnellingsbak op de markt”, vindt hij. “Bij optrekken, afremmen en bochtenwerk verplaatst de vloeibare lading zich in de tank. Er zijn veel automaten die zich daardoor van de wijs laten brengen maar de Volvo I-Shift blijft altijd in de juiste versnelling doorgaan. Andere opvallende pluspunten zijn de stabiele wegligging van de Volvo FH en de snelle luchtvering, wat bij aan- en afkoppelen van tankwagens en chassis veel tijdwinst oplevert.” Bron: Volvo Trucks Nederland

Laatste 3 Daily’s afgeleverd bij Bo-Rent

Bo-Rent.nl heeft in de laatste week van juni haar 248e, 249e én 250e IVECO Daily in ontvangst mogen nemen. Deze gelegenheid is officieel gemaakt met de laatste sleuteloverdracht aan Frank Borgeld bij Bo-Rent.nl-vestiging Amsterdam-Duivendrecht.

Vandaag de dag staat Bo-Rent.nl, onderdeel van de Bo-Mij Groep, bekend om de verhuur van bouwmaterialen en auto’s/ bestelwagens. Inmiddels is het bedrijf na zo’n 35 jaar uitgegroeid tot een concern dat zich over heel Nederland bevindt. Om het assortiment van bestelbussen up-to-date te houden en aan de groeiende klantvraag te voldoen, heeft Bo-Rent.nl haar wagenpark uitgebreid en deels vervangen met 250 nieuwe IVECO Daily’s.

Vanaf de eerste week in 2018 is IVECO begonnen met de aflevering van 250 Daily’s voor Bo-Rent.nl. Middels een strakke planning zijn de bestel- en bakwagens in een half jaar tijd afgeleverd bij de verschillende vestigingen van Bo-Rent.nl. Voor de laatste aflevering op 26 juni, stonden twee bakwagens en een bestelbus klaar bij Amsterdam-Duivendrecht. Frank Borgeld vertelt dat dit een van de drukste vestigingen is, met de meeste auto’s.
Bo-Rent.nl heeft gekozen om haar wagenpark verder uit breiden en deels te vervangen met de IVECO Daily, vanwege de goede prijs/kwaliteitverhouding. De kwaliteit zit hem volgens Frank Borgeld in het ruime laadvermogen en de lage uitstoot. Met deze lage uitstoot voldoet de Daily aan de laatste eisen omtrent milieuregelgeving; een belangrijk aspect voor zowel Bo-Rent.nl als IVECO. Naast de productvoordelen geeft Frank Borgeld aan erg tevreden te zijn over het servicenetwerk van IVECO Schouten. Bovendien verloopt het contact tussen IVECO en Bo-Rent.nl goed en zal dat onderhouden blijven. Bron: Iveco NLS

Volvo Connect vereenvoudigt

Volvo Trucks introduceert Volvo Connect: één centrale klantenportal voor alle digitale services en functies. Hiermee maakt Volvo Trucks het eenvoudiger voor klanten om volop te profiteren van digitalisering en connectiviteit.

Transporteurs maken steeds meer gebruik van telematica en digitale services om de productiviteit en efficiency van hun bedrijf te verbeteren. Dit betekent echter ook steeds meer systemen en verschillende aansluitingen. Met de introductie van Volvo Connect wordt een groot aantal digitale en online services gecombineerd in één gebruikersvriendelijke portal. Volvo Connect wordt in september 2018 gepresenteerd en zal de komende jaren  verder worden ontwikkeld en uitgebreid.

“Met Volvo Connect krijgen klanten op één plek toegang tot belangrijke services en de informatie die ze nodig hebben voor hun dagelijkse werkzaamheden”, aldus Carina Holm, Project Manager, Volvo Connect. “Naast wagenparkbeheer en onderhoudsplanning zullen veel meer operationele aspecten worden ondersteund, waaronder hulp bij administratieve taken en wettelijke verplichtingen. Volvo Connect omvat ook een marktplaats waar gebruikers zich kunnen abonneren op aanvullende services en deze kunnen activeren. Gebruikers kunnen de gebruikersomgeving personaliseren zodat ze snel en eenvoudig toegang krijgen tot informatie en services die zij het belangrijkste vinden.” Bron: Volvo Trucks Nederland

175e geboortedag van Heinrich Büssing

Heinrich Büssing - hij was een pionier op het gebied van Duitse vrachtwagen- en bus/touringcar bouw. De 175e verjaardag van de befaamde industrieel uit Braunschweig is recent gevierd. Veel van zijn ontwikkelingen hebben de bus- en vrachtwagenindustrie een stuk verder gebracht, waaronder die bij MAN, waarvan het logo nog immer is voorzien van de Büssing leeuw.

De stad Braunschweig viert deze dagen de verjaardag van één van zijn meest prominente inwoners. Ondernemer Heinrich Büssing werd er 175 jaar geleden geboren. Als technisch pionier op het gebied van vrachtwagen- en bus/touringcar bouw vergaarde de uitvinder in totaal zo’n 250 patenten en hij richtte diverse bedrijven op. Eén ervan, Büssing AG, was één van de belangrijkste werkgevers in Braunschweig. "Heinrich Büssing was een visionair en een pionier. Zijn technische innovaties hebben een belangrijke invloed gehad op de ontwikkeling van bedrijfswagens. Als erkenning voor zijn inspanningen liet MAN de Büssing-leeuw na de overname van het bedrijf deel uitmaken van zijn logo”, aldus Joachim Drees, Chief Executive Officer bij MAN Truck & Bus. De leeuw van Braunschweig siert nog altijd de grille van de huidige modellen van MAN Truck & Bus. “Het logo maakt al heel lang deel uit van de traditie bij MAN.” En MAN is trots op zijn succes.

MAN en Büssing gingen een zakelijke relatie aan op 17 januari 1967 met als doel om componenten aan elkaar te leveren en hun wederzijdse modellengamma aan te vullen met de modellen van het andere merk. “Deze samenwerking vormde de basis voor de latere overname”, aldus Drees, verwijzend naar de langdurige samenwerking tussen de twee bedrijven. MAN nam in 1971 de verantwoordelijkheid voor de bedrijfsvoering bij Büssing en het nam de Büssing-fabrieken in Braunschweig en Salzgitter in 1972 over. "Salzgitter speelt nog altijd een belangrijke rol in het huidige productienetwerk van het bedrijf. MAN profiteerde ook van de expertise van Büssing – zoals de trucks met ondervloer motor en de ontwikkeling van dubbeldeks bussen en touringcars.” Bron: MAN Trucks & Bus b.v.

Als er nieuw moet komen, dan Scania

“Wij waren in de markt voor een nieuwe 4x2 bakwagen én we hebben uitstekende ervaringen met Scania. Voor wagenparkbeheerder Ralph Vissers van Chain Logistics met vestigingen in Uden en Nijmegen was de keus gauw gemaakt. Na de aanschaf van een G410 bakwagen in 2016 kwam er deze keer een New Generation Scania R410.

Chain Logistics, dat samen met Chain Assembly een Social Enterprise vormt waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een baan vinden, groeit hard. “Wij rijden uiteraard alles voor Chain Assembly en zeker in dat deel van onze activiteiten werken wij met personeel dat via onze zorg een volwaardige chauffeursbaan aan kan. Maar wij zitten voor het grootste deel in een speciale niche voor opdrachtgevers die heel dedicated transport hebben. Die vragen óf om de nodige extra handeling óf hebben vaak écht gewoon bloedspoed. Dat soort werk kun je niet zo makkelijk met een gewone stukgoedvervoerder meegeven. Ook omdat de losadressen veelal onbereikbaar zijn voor een gewone trekker/opleggercombinatie. Hetzelfde geldt voor de chauffeurs: die fungeren vaak ook meteen als afleverspecialist. Dat kun je zeker niet iedereen laten doen.” Bron: Scania Nederland BV

200e Volvo voor Wigchers Transport

Een feestje bij Wigchers Internationaal Transport in Schoonoord. Het familiebedrijf nam op 7 juni de tweehonderdste Volvo van de afgelopen tien jaar in ontvangst. Dat betrof de laatste twee Volvo’s FH 6x2-trekkers in een serie van 21 die de afgelopen maanden zijn afgeleverd. Met gebak en bloemen werd het bereiken van die mijlpaal gevierd. Daarbij waren naast de huidige directie - Hedy Smit-Wigchers, Jaap Wigchers en Aaldert Kuipers - ook Louwrens Wigchers en Willy Wigchers aanwezig, de vorige generatie die het bedrijf leidde. Namens Nijwa-vestiging Beilen waren Koos Jonker en Gerwin de Wit present.

“We vinden het een mooie truck en de relatie met de dealer is goed”, zegt eigenaar Hedy Smit-Wigchers over de reden om te kiezen voor Volvo Trucks. Zij is samen met haar broer Jaap sinds 2008 eigenaar van het familiebedrijf. De relatie tussen Wigchers en Nijwa Beilen, en diens voorgangers, bestaat al jaren. De korte lijnen, het feit dat Nijwa Beilen vlakbij is, de deskundige begeleiding en de goede relatie zijn volgens Smit- Wigchers de belangrijkste ingrediënten voor de succesvolle samenwerking.

Het wagenpark van Wigchers Internationaal Transport bestaat uit 85 trucks en 250 opleggers. Het grootste deel van de trekkers zijn Volvo’s, waarvan 85 procent met Euro 6-motor. De 21 afgeleverde FH460 Globetrotters zijn voorzien van hydraulisch gestuurde voorloopas. Verder zijn ze uitgerust met I-Shift automatisch schakelende versnellingsbak en een schuifschotel. Die maakt het mogelijk om met alle beladingen de meest optimale gewichtsverdeling op de assen te kunnen realiseren. Ze zijn geschikt voor ADR-vervoer en mede daarom uitgerust met Active Safety-pakket met alle mogelijke veiligheidsvoorzieningen. Bron: Verzameld Werk BV

Baks Groep huldigt jubilarissen

De Baks Groep bestaat uit bedrijven die zich richten op productie, verkoop en transport van voedingsmiddelen voor mens en dier. Op zaterdag 23 juni jl. zijn 5 jubilarissen in het zonnetje gezet.

Vijf jubilarissen zijn tijdens het jaarlijkse bedrijfsfeest op een prachtige locatie te Lichtenvoorde gehuldigd. Zij ontvingen uit handen van algemeen directeur Tonny Winkelhorst diverse cadeaus, een mooie bos bloemen en namens de  personeelsvereniging een jubileumbordje. Aansluitend kon iedereen genieten van een heerlijke BBQ en Italiaans buffet.

Op de foto van links naar rechts: Allen 12,5 jaar bij Baks; Evelien Naatje (Triple Bee/Baks Groep), Sander te Woerd (Baks Logistiek), Rimco Weppelink (Baks Logistiek), Wijnand Bennink (Baks Logistiek) en Thijs Nijman (Baks Grondverzetbedrijf). Arnold Olthaar (25 jaar, Baks Loonbedrijf) ontbreekt op de foto. Bron: Baks Groep