Nieuws


Tiende Renault Trucks voor Melle

Bij Melle Transport BV in Bergschenhoek werd onlangs de tiende Renault Trucks T-Drive trekker afgeleverd. Het bedrijf, gespecialiseerd in het vervoer van zeecontainers over de weg, begon bij de oprichting in 2016 met twee Renault Trucks T-Drive trekkers en groeide sindsdien met vier trucks per jaar. De prijs-kwaliteitverhouding en de full operational leaseconstructie van het T-Drive concept bieden volgens directeur-eigenaar Michiel Prins veel voordelen voor een beginnende transportonderneming.

“Renault Trucks biedt met de T-Drive een volwaardige transportoplossing om snel op te kunnen starten, zonder direct langlopende financiële verplichtingen aan te gaan”, aldus Michiel Prins. “De meerwaarde zit in het totaalpakket: een goede truck inclusief onderhoud bij mijn dealer Volvo Group Truck Center Berkel en Rodenrijs, verzekering, een goede buitenlandservice en geen verrassingen over de exploitatiekosten.”

Nog geen twee jaar geleden zette Michiel Prins zijn handtekening onder de oprichtingsakte van Melle Transport BV. Nu heeft hij tien chauffeurs in dienst en gemiddeld nog eens veertien charters op de weg. De transporteur rijdt regulier, ADR- en gekoeld containertransport in binnen- en buitenland, met de Benelux, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg en Zwitserland als voornaamste bestemmingen. Melle Transport beschikt over verschillende containerchassis, waaronder ook vijftien opleggers met Gensets voor het transport van reefercontainers.

Evenals de overige trekkers van Melle Transport is de nieuwe Renault Trucks 480 T-Drive trekker geschikt voor het vervoer van gevaarlijke stoffen. De High Sleeper cab is uitgerust voor internationaal transport met onder meer twee bedden, standkachel een 40-liter koelkast en dubbele brandstoftanks. “Mijn chauffeurs zijn enthousiast over de voorzieningen en het rijcomfort van de Renault Trucks T”, vervolgt Michiel Prins. “Vooral de Optidriver geautomatiseerde versnellingsbak gooit hoge ogen.” Bron: Renault Trucks Nederland

100% elektrische huisvuilwagen

Sinds donderdag 15 maart rijdt de eerste 100% elektrische huisvuilwagen door de straten van Amsterdam. Elektrisch, dus minder uitstootgassen. En dus goed voor de luchtkwaliteit en daarmee de gezondheid van Amsterdammers. De gemeente Amsterdam wil ‘een schoner Amsterdam en een gezondere toekomst voor de Amsterdammer’ en dus besloot zij om te investeren in een waterstof voorbereide huisvuilwagen. Door de goede samenwerking van Truckland, E-Trucks Europe, Geesinknorba en de gemeente Amsterdam, werd de bouw van het voertuig in slechts 2 maanden gerealiseerd.

Deze huisvuilwagen, die door wethouder Choho op de Dam gepresenteerd werd, opereert nu nog volledig elektrisch, maar is al voorbereid om in 2019 te worden uitgebreid naar een waterstofhybride vuilniswagen. Een belangrijke stap op weg naar het doel van de gemeente Amsterdam om haar CO₂-uitstoot in 2025 met 45% te verlagen ten opzichte van 2012. Het voertuig gaat rijden in straten waar de kwaliteit van de buitenlucht het slechtst is. Zoals het Damrak, Rokin, Weesperstraat, Leidseplein en het Rembrandtplein. Met het in gebruik nemen van deze elektrische auto is een eerste stap gezet. De komende jaren worden meer schone huisvuilwagens ingezet. Zo zijn de plannen voor voertuigen die kunnen rijden op waterstof in een vergevorderd stadium. Vanaf 2019 gaan er drie waterstofauto's rijden. Ook zijn er 7 hybride wagens aangeschaft. Die hebben wel een dieselmotor, maar de rest van de vrachtwagen is elektrisch. Bron: Truckland Group B.V.

Laatste Scania G410 van een serie van 20

“Wij doen aan fijnmazige distributie en bedienen met onze vloot ‘heel Nederlandstalig Europa’”, aldus directeur Peer van Eijk van het gelijknamige transportbedrijf in Asten. Recent overhandigde Scaniadealer Someren daar de laatste Scania G410 4x2 trekker van een serie van 20 stuks. “Met deze nieuwe trekkers zijn wij weer terug bij een tweemerkenbeleid,” aldus Van Eijk over de beslissing om twee van de vier merken waar hij mee reed in één keer te vervangen voor 20 stuks Scania G410 met de zuinige 410 pk SCR-only motor. “Wij hechten heel veel waarde aan een goed contact met onze dealers waarvan wij het ook belangrijk vinden dat die dicht in de buurt zitten. De stap is dan ook mede ingegeven omdat twee dealers in de buurt hun deuren sloten of verhuisden naar een voor ons ongunstige locatie.

Hoewel Van Eijk over een eigen werkplaats beschikt, laat hij het onderhoud van de Scania’s volgens het Scania Onderhoudscontract met Flexibele Plannen bij de Scania-dealer in Someren uitvoeren. “Het goede contact met de onze dealer betaalt zich daar uit. Wij servicen ook onze trailers daar. En wij overwegen nog om ook daarvoor een onderhoudscontract met Someren af te sluiten. In de fijnmazige distributie maak je veel gebruik van citytrailers. En die hebben met hun laadklappen, hefbare en stuurbare assen toch iets meer onderhoud nodig dan een gewone drieassige internationale trailer. Wij zijn het aan onze klanten verplicht, stilstand tot een minimum te beperken dus moet je dat onderhoud goed regelen.” Bron: Scania Nederland

Twaalf FUSO Canters voor Houten

Onlangs nam Wethouder Herman Geerdes van de gemeente Houten twaalf nieuwe FUSO Canters uit handen van Coen van der Wind, FUSO-specialist van SternTrucks, in ontvangst. De Canters vervangen oude voertuigen en worden ingezet voor allerhande dagelijkse werkzaamheden van de gemeente Houten.

“Dit is de tweede serie FUSO trucks die we hebben aangeschaft. Uit ervaring weten we dus dat het sterke voertuigen zijn die multifunctioneel inzetbaar zijn,” vertelt Arie Koning, projectleider gemeente Houten. “De praktijk heeft ons tevens geleerd dat de betrouwbaarheid en het onderhoud ook bijzonder pleiten voor het merk.” De vier FUSO Canters met dubbelcabine en acht met enkele cabine zijn door Schevers Carrosserie uit Schalkwijk voorzien van open laadbakken. De vier Canters, type 3S13, hebben een winterdienstontheffing. De trucks zijn opgebouwd om naast het reguliere werk in de openbare ruimte ook de gladheid te kunnen bestrijden. “Dit jaar zijn we al 33 keer uit gereden om zout te strooien,” vertelt Arie Koning. “Dankzij de kleine draaicirkel van deze FUSO kunnen we probleemloos de fietspaden binnen onze gemeentegrenzen ijsvrij maken.” De Canters worden naast gladheidsbestrijding voornamelijk ingezet voor het beheer van de openbare ruimte en verschillende snoeiwerkzaamheden.

Dankzij de duurzame Euro 6-motor verbruiken de Canters minder brandstof en stoten deze aantoonbaar minder CO2 uit. Dat ligt in lijn met de duurzame doelstellingen van de gemeente Houten. De lage emissie-uitstoot maakt de trucks extra geschikt voor inzet binnen de bebouwde kom. De twaalf nieuwe FUSO Canters dragen daardoor bij aan een betere luchtkwaliteit. Bron: Mercedes-Benz Trucks Nederland B.V.

Yusen Logistics Edam kiest bewust

Onlangs heeft Truckland samen Feld Carrosserie B.V. uit Hoorn een nieuwe op maat gemaakte DAF XF 450 FAN “Silent” aan Yusen Logistics Edam B.V. geleverd. De DAF is geheel klant specifiek ontwikkeld om door heel Europa vooral grote drukkerijmachines te leveren, installeren, verhuizen of te demonteren. De keuze voor de DAF XF 450 FAN “Silent” is een weloverwogen beslissing geweest met het oog op de toekomst.

Jan Has (Yusen Logistics Edam B.V.) vertelt; ”De huidige Euro 6 motoren zijn al erg schoon, daarom hebben we gekeken naar vrachtauto’s met motoren die geschikt zijn voor het alternatieve brandstoftype HVO. HVO is een synthetische diesel die gemaakt wordt van afval- en reststromen. Deze brandstof zorgt voor een verlaging in CO2-uitstoot als er gekeken wordt naar de 'well to wheel' keten.  Tijdens het samenstellen van de truck kwamen de HVO geschikte motoren in combinatie met een “Silent” een pakket beschikbaar. We rijden door heel Europa van Ierland tot Bulgarije en van Portugal tot Finland. Daarom hebben we de keuze gemaakt voor de “Silent” versie. Aangezien er al diverse landen bezig zijn met het stiller krijgen van de vrachtwagens.”

Jeroen Rotman van Truckland vertelt; “De DAF XF sloot dus erg goed aan op de wensen en behoeftes van de klant, iets dat wij als Truckland altijd als doel hebben. De luxe opties in de cabine voor de chauffeurs in combinatie met de klant specifieke uitvoering maakt deze truck uitermate geschikt voor het internationale werk en geeft de truck een vooruitstrevende uitstraling.” Bron: Truckland Group B.V.

MAN wint iF Design Award

De nieuwe MAN Lion’s Coach is bekroond met de felbegeerde iF Design Award in de categorie ‘Automobile/Vehicle/Bike’. Na de MAN Intercity in 2016 en de NEOPLAN Tourliner in 2017 wint MAN de designonderscheiding hiermee voor het derde jaar op rij. De vakjury – bestaand uit 63 design-experts – beoordeelde dit jaar 6.402 inzendingen uit 54 landen. In de categorie ‘Automobiles/Vehicle/Bikes’ was het opnieuw een bus van MAN die indruk wist te maken en de iF Design Award 2018 kreeg toegekend.

“Deze onderscheiding maakt duidelijk dat het nieuwe design van onze touringcars aanslaat”, aldus Stephan Schönherr, Vice President Design Bus bij MAN Truck & Bus. Dit design kenmerkt zich met name door een tijdloos moderne vormgeving. Het nieuwe MAN-front, de markant gestileerde achterzijde en het lijnenspel aan de zijkant geven de MAN Lion’s Coach een karakteristiek uiterlijk. De designers hebben de chauffeurswerkplek, het passagierscompartiment, de bagageruimte en de aandrijflijn duidelijk van elkaar gescheiden. Opvallend zijn bovendien de nieuwe koplampen, die volledig zijn voorzien van leds. De dag-rijlichtband – die ook dienst doet als richtingaanwijzer - springt met name in het oog.

Ook het interieur van de MAN Lion’s Coach wist tijdens de verkiezing indruk te maken: een doorlopende led-lichtband rond het plafond in de kleur ‘warm white’ zorgt voor een aangename verlichting. Het nieuwe Colour & Trim-concept kenmerkt zich door lichte en frisse kleuren en zorgt voor een hoogwaardige en vriendelijke ambiance. Doordat de bagagevakken zijn verlengd richting de voorruit en het interieur onder de grote glazen koepel aan de voorzijde werd vergroot, ervaren de passagiers en de chauffeur een groot gevoel van ruimte. Bron: MAN truck & bus b.v.

Met Scania is de cirkel rond

Koeltransport Aalsmeer uit het Betuwse Bemmel nam afgelopen week 15 nieuwe Scania trekkers in gebruik. De New Generation Scania S450 met hoog dak en de uiterst zuinige 450 pk SCR-only motor kregen een rijk uitrustingsniveau voor optimale veiligheid en comfort. “Deze auto’s gaan in een heel strak schema tot 190.000 kilometer per jaar rijden”, geeft bedrijfsleider David Mulder toelichting op de investering. “Dat lukt alleen met een heel gemotiveerde ploeg mensen. Die motivatie vinden de mannen zeker ook in betrouwbaar en mooi materieel. En zo slaat alles weer terug op de truck. Deze Scania’s maken voor ons de cirkel rond.”

Koeltransport Aalsmeer bedient vanuit Bemmel (Over Betuwe) dagelijks de Duitse Retail met verse bloemen en planten. “De onderneming is 7 jaren terug gestart in Aalsmeer. Daar komt het merendeel van de bloemen en planten vandaan. Later is de onderneming verhuisd naar Bemmel. Logistiek gezien ligt Bemmel beter ten opzichte van Duitsland. Daarin zit een deel van onze kracht, aldus Mulder. Bron: Scania Nederland

Mogelijkheden FE Low Entry Cab

Volvo Trucks heeft de Low Entry Cab (LEC) voor de Volvo FE uitgebreid. Er zijn nu verschillende noviteiten beschikbaar die de veiligheid en de productiviteit ten goede komen. Ook zijn er gasmotoren beschikbaar voor alle Volvo FE-cabine- en chassiscombinaties. De Volvo FE is daarmee nog beter afgestemd op de specifieke behoeften van binnenstedelijke distributie.

Bij afvalinzameling, stadsdistributie en bouwtransporten in de binnenstad biedt een Low Entry Cab veel veiligheids- en productiviteitsvoordelen. Ten eerste verbetert de lage zitpositie het zicht rondom. “Zien wat er rondom de truck gebeurt en oogcontact maken met kwetsbare weggebruikers, zoals voetgangers en fietsers, zijn uitdagingen in het huidige verkeer. Met de Low Entry Cab kunnen we dit probleem aanpakken”, zegt Anders Edenholm, Segment Manager Distributie bij Volvo Trucks. 

In de tweede plaats zorgt de lage instap dat de chauffeur efficiënter kan werken en wordt tegelijkertijd het risico op knie- en enkelklachten verminderd. De Low Entry Cab is nu uitgebreid met een variant geschikt voor een chauffeur en één bijrijder. Deze nieuwe cabinevariant biedt hetzelfde goede zicht rondom. De lage rijpositie zorgt voor nauw contact met de omgeving van de truck. Bovendien vergroot het extra venster in de passagiersdeur het zicht nog meer. De nieuwe cabinevariant is een aanvulling op de huidige Low Entry Cab die ruimte biedt aan drie passagiers en een vlakke vloer heeft. Een vereiste in sommige transportsegmenten, maar het is niet noodzakelijk in alle situaties waar een Low Entry Cab een voordeel kan zijn. Bron: Volvo Trucks Nederland