Keuze Van Jantine


...de Scania S450 van Kevin Breeschooten

Het is een rustige zaterdagochtend als ik in de auto stap richting Wijk bij Duurstede. Een bewolkte lucht, een verfrissende wind, dit zijn de heerlijke weersomstandigheden waar je als truckfotograaf van geniet. Ik ben onderweg naar Kevin Breeschooten (27).  Hij volgt mijn werkzaamheden voor Trucks al geruime tijd en zei dan ook enthousiast zijn medewerking toe, toen ik hem onlangs op de truckshow in Veenendaal weer tegenkwam. We wisselde telefoonnummers uit en zo geschiede.

Chauffeur dat word je niet, dat ben je
Aangekomen op de afgesproken locatie, staat Kevin al te stralen van oor tot oor. Hij is trots op de vrachtwagen en dat zal hij niet onder stoelen of banken steken. Hij heeft hem gisterenavond nog gewassen en is de laatste bekende ‘(poets)puntjes op de i’ aan het zetten. Want ja, voor de foto’s moet de wagen er natuurlijk goed op staan. De Scania S450 waar Kevin mee rijdt voor Albers Transport, is er klaar voor en zelf Kevin ook.

Kevin is de vierde generatie in de familie die alweer in de stenen rijd. Voor hem was het dan ook al snel duidelijk dat hij chauffeur zou worden, het zit nou eenmaal in zijn bloed. Maar ja dan ben je 16 en dan mag je nog niet gaan vrachtwagen rijden. En zo kwam hij bij Mercedes Benz Trucks in Utrecht terecht, dan was hij toch ook nog met de vrachtwagens bezig.  En zo zegt hij “zelf sleutelen is leuk en het blijft leuk”. Maar mede door dat ik als vrachtwagenmonteur ben begonnen is het voor mij wel een stuk makkelijker nu. Als er iets kapot is, dan kan ik het zelf repareren. Maar als het niet gaat en ik moet dan bijvoorbeeld naar een garage, kan ik goed aan de monteur uitleggen wat er mis is. De oplossing hoef je dan niet te geven, dat weet een goede monteur direct. En zo kan Kevin dan snel weer aan het werk. Handig!

Naast zijn beroepskeuze als vrachtwagenmonteur is Kevin ook nog tijdelijk burgermonteur bij de Marine kazerne in Doorn geweest. Maar uiteindelijk was daar het moment dat hij écht op de vrachtwagen kon gaan rijden. En dat maakt hem super trots. Hij twinkelt en straalt als hij over het chauffeursvak praat. Je kan écht zeggen dat hij ‘een chauffeur in hart en nieren is’.  Mooi om te zien en ik hoop dat hij dat nog heel lang mag vol blijven houden.

Onderweg
Naast dat Kevin erg zuinig is op Scania, zit ‘s avonds thuis zijn liefde op hem te wachten, Charelle. Zij weet dat het werk toch wel vaak op één staat. Ze is weleens met hem mee geweest, om te kijken wat Kevin nou zo drijft in de liefde voor het vak.  Hierdoor heeft ze meer begrip en snapt ze dat Kevin er echt van geniet. “Het is écht zijn ding”, zegt ze dan.

“Heb je ergernissen onderweg?”, is mijn vraag aan Kevin. Daar moet hij even over nadenken, zijn eerste reactie is “niet echt”. Maar dan volgt één ding... “dat het weer drukker is geworden onderweg. De mensen zijn daardoor gestrester geworden”. Verder vindt hij het vooral genieten, werken ziet hij als een leuke betaalde hobby. “De passie zit er in. Ik vind het leuk om te doen”, zegt hij dan. “En je wordt ervoor betaald… Wat wil een mens nog meer?”

Fototijd
Jullie moeten weten Kevin en ik hebben elkaar leren kennen op de lokale truckshow in Veenendaal.  Het truckfestival waar Kevin van zegt “Het is misschien wel een stuk kleiner, maar altijd gezellig en iedereen ken elkaar. Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg”. We komen tot de conclusie dat we wel uren kunnen praten. Maar ja, er moeten ook foto’s gemaakt worden. Dus op naar de locatie die hij bedacht heeft. En… hij weet de plekjes wel. Ik fotografeer er rustig op los. Dan zie ik nog eens bewuster de tekst: You’ll never walk Alone. Heeft het te maken met voetballen? “Nee zeker niet”, zegt Kevin. “Die slogan is van opa, die hem ook op de vrachtwagen had staan. En ja, zo rijdt hij toch nog mee”, vertelt Kevin vol trots.

Bedankt
We hebben de foto’s en rijden terug naar de plek waar de vrachtauto klaar gezet wordt voor de volgende werkdag. We kletsen nog wat na en dan is het voor mij ook al weer tijd om te gaan. Kevin bedankt voor je tijd, respect en positieve energie. Ik heb een super leuke ochtend met je mogen hebben! En tot ziens op de volgende truckshow.

Jantine

 


Wie is Jantine?
Jantine is bijna 40 lentes jong, getrouwd en een trotse ouder van een echte puberzoon van 16. Die niet de transport is ingegaan, maar wel lekker zijn droom achterna jaagt in de wereld van de Automotive. Als er een truckshow is en hij kan mee, dan gaat hij zeker mee! Haar man is servicetechnicus en dus ook niet in de transport actief, maar begrijpt het wereldje wél want zijn vader was beroepschauffeur.

Wat doet zij?
Naast haar grote liefde voor de transport, want zij blijft het indrukwekkend vinden, werkt Jantine in een lokaal winkeltje waar ook cliënten met een dagbesteding werken. En daarnaast is Jantine ook actief in de autowereld. En mag met gepaste regelmaat een nieuw model van de auto’s testen. Zij hoopt via de online weg net zo enthousiast de truckverslagen te mogen maken als toen Trucks Magazine er nog in print was. Voor vragen mail je naar
info@trucksmagazine.nl of jantine@dekeuzevanjantine.nl.