Terugblik


Hoe is het nu met… Tom van Klaveren

Tom benaderde mij en zei: “Jantine ik volg je al een tijdje op de socials. Ik heb je denk ik binnenkort toch serieus even nodig! Kunnen wij even bellen binnenkort?” En zo hadden Tom en ik contact met elkaar! Want Tom vertelde mij, hij had een nieuwe wagen aangeschaft en ik kreeg de mogelijkheid  om deze voor de camera vast te leggen! Als je daar voor gevraagd wordt, dan is het natuurlijk een eer en kijk je in de agenda naar de mogelijkheden. Tom was helemaal niet moeilijk en hij zei: “Als het niet lukt met een locatie hier, dan gaan we bij jou een locatie opzoeken”. Dat bleek niet nodig, want Tom had een fantastische locatie geregeld. Wij kregen namelijk de unieke kans om te gaan fotograferen bij Burg Service in Moerdijk. Ja daar werd ik wel heel vrolijk van.

Zonder strijd geen overwinning
Vader Cor, is het bedrijf opgestart in 1993, beginnend met meubels, tot containers en inmiddels alweer 18 jaar in  het tanktransport. Tom wist al heel vroeg wat hij wilde, en daar was hij ook duidelijk in. En dat het niet altijd gemakkelijk ging, ja niets in het leven is makkelijk aldus Tom.
Hij behaalde op de leeftijd van 19 alle rijbewijzen wat hij nodig had. En ging op advies van zijn vader eerst bij een ander werken. Ergens anders je eerste ervaringen opdoen is namelijk alleen maar beter. Je kan dan altijd nog zien of je het echt wil of niet. Na anderhalf jaar zei Tom “Ik weet dat ik het wel kan” en stapte zelfverzekerd naar zijn vader.  Ze gingen praten, een tweede auto werd een feit en zo ging Tom bij zijn vader in het bedrijf. En inmiddels rijden er alweer drie auto’s.

Alle drie de wagens zijn van het merk DAF, nummer vier is ook een DAF geworden. En dat lag eigenlijk ook wel voor de hand. Want het is een fijn merk, het rijdt goed, staat in theorie nooit stil. En mocht er toch eens iets zijn dan rijd je naar de dealer en word je goed  geholpen. Dat heeft wel meegeholpen in de keuze van deze wagen.

Toekomstplannen
Lisa, de verloofde van Tom, werkt op een kinderopvang, en één dag in de week werkt ze met moeder op kantoor. Het is prima te combineren. Tevens hebben zij (Tom en Lisa) de benodigde papieren alvast gehaald. Je weet nooit waar het allemaal goed voor is. Mooi om te zien hoe deze twee jonge mensen zo geweldig naar de toekomst kijken.

Ik ben benieuwd hoe zijzelf de toekomst zien? Dan glimlacht Tom en zegt vol trots: ”Ik zie er naar uit  dan samen met mijn vader te kunnen rijden op één auto. Daarnaast hoop ik voor zeven auto’s te mogen gaan. En natuurlijk hoop ik dan getrouwd te zijn (lees over vijf jaar) met Lisa. En als alles gezond blijft hoop ik natuurlijk ook een gezin te mogen hebben“. Het verbaast mij dat Tom niet zegt, dat Lisa dan ook op de vrachtwagen rijdt. En stel toch die vraag. Dan zegt Tom: “Als ze wil gaan vrachtwagen rijden, dan moet ze dat zeker gaan doen. Maar dan gaat ze wel voor ons rijden, haha”. Lisa springt er direct op in en zegt: “’Laat mij maar op kantoor zitten, dat vind ik een stuk fijner. En zo houden we ook nog gesprekstof voor aan de keukentafel. Dat is ook belangrijk”.

Foto’s
Natuurlijk sta ik te popelen om de nieuwe aanwinst voor de camera vast te leggen. En zoals velen wel weten, de binnenkant van de cabine fotografeer ik niet. Dat vind ik privé, is het tweede thuis van de chauffeur. Tom heeft de wagen helemaal naar zijn eigen ‘style’ ingericht.  Als je hem ziet, vraag of je eens binnen mag kijken. Maar let op, blijf met je schoenen op de traptreden.

Ondanks de regen die valt, hebben wij een paar super foto’s kunnen maken op deze prachtige locatie. En dan zit het er voor mij weer op en keer ik huiswaarts. Tom en Lisa dank voor jullie vertrouwen, dat ik jullie nieuwste aanwinst mocht fotograferen. En bedankt voor de gezelligheid.

Veel veilige kilometers gewenst met jullie nieuwe aanwinst. En veel succes voor de toekomst,

Jantine