Terugblik


Hoe is het nu met… Linda Palmen

Het is in 2021 dat ik voor mijn gevoel naar het uiterste zuidelijke punt van Nederland ga. Onderweg kwam ik plaatsnamen tegen waarvan ik dacht, hoe spreek je dit uit? Maar mede dankzij Linda kon ik weer wat van mijn bucketlist afstrepen. Ik kan nog steeds niet uitleggen waarom, maar ik moest gewoon een keertje achter een vuilnisvrachtwagen hangen. Zou het de leeftijd zijn, haha. Ik had nou eenmaal de wens om dat eens te mogen doen. Nu zijn we een paar jaar verder en is het tijd voor een terugblik. Ik stuurde Linda een appje en nuchter als altijd zei ze “Dat is goed hoor”. En zo maakten wij een afspraak om te videobellen.

Reacties
Eerst vraag ik naar de reacties nadat Linda in het magazine had gestaan. Linda vertelt glimlachend “Die waren allemaal positief. En zoals je weet, heeft de foto dat je achterop de wagen hing nog een tijd in de kantine gehangen” (oeps, dat was ik helemaal vergeten). Na de publicatie wederom veel enthousiaste reacties. En dat is fijn om te horen.

Nog steeds RD Maasland?
Als ik het goed heb, ben je nog steeds werkzaam bij RD Maasland? “Jazeker, dat klopt helemaal. En ik ben nog steeds een ‘springer’. Om jouw volgende vraag maar gelijk te beantwoorden: Ja, ik ben ook nog steeds zo’n poetsmiep, haha. De jongens zijn altijd nog blij wanneer ik de auto heb meegehad, want ik geef ‘m soms schoner terug dan toen ik hem kreeg. Maar ja, ik ben gewoon zuinig op de spullen van een ander.”

Springer
Je bent nog steeds ‘springer’, verveelt dat niet? “Veel mensen zouden inderdaad zeggen dat een vaste wagen beter is. Maar ik houd van afwisseling, laat mij maar zoveel mogelijk dingen doen. Dat bevalt goed. Een dagje container, een dagje kranen, een dagje op de zijlader, of een dagje in de wijk vuil ophalen, het houdt de variatie er in. En dat is ook fijn.

Relatie
Toen ik indertijd bij jou was, had je een welles nietes relatie. Hoe is het nu? Linda lacht en had die vraag wel verwacht. “Nou, ik kan je vertellen dat ik één bonk geluk in de liefde ben. Jeroen en ik zijn samen happy en dat is wat telt! Kinderen is een gevalletje OBK, ofwel Oefening Baart kunst.  We hebben onlangs een huis gekocht en daar gaat voorlopig ook veel werk en tijd in zitten.“

In het weekend werken?
Je bent nog steeds ondernemend, werk je in het weekend of juist niet? “In noodgevallen wil ik op zaterdagochtend wel eens draaien. Stilzitten is nog steeds moeilijk. Als ik mij verveel en extra nuttig wil maken, dan ga ik naar mijn andere liefde en dat is de Unimog. Zoals je weet, ben je daar nooit mee klaar. De enige dag dat ik thuis ben, en dat ik echt niets doe qua werk, is de zondag. Dat is mijn dag, dan slaap ik uit, doe het huishouden en de rest.“

Vrouwen in transport
Aan wie kan ik het beter vragen, dan aan jou: Hoe denk je over meer vrouwen in het transport? En dan met name in jouw branche? “Dat is altijd goed, maar dan moeten ze wel zichzelf blijven en luisteren. Ja, dat klinkt cliché maar het is wel zo. Je moet van aanpakken weten en je niet gaan gedragen als een ‘glamourdame’. Je moet willen werken en adviezen van collega’s aannemen. Het is nou eenmaal niet overal hetzelfde. En blijf vooral communiceren.“ 

Tot slot
We zijn aan het eind van het gesprek gekomen, dus stel ik de laatste vraag: Oké, als ik je over vijf jaar app, dan ben je…? “Nog steeds werkzaam op de vrachtwagen. Ik ga en ik kan écht niet binnen zitten. Je moet mij lekker buiten neerzetten.”