Truckshow VeenendaalNa twee jaar afwezigheid was het weer zo ver en mocht ook in Veenendaal de Truckshow weer van start. Georganiseerd door de VTV oftewel de Veenendaalse Truckers Vereniging. En dat hebben ze in Veenendaal geweten!  Vanaf circa 17.00 uur startte de intocht met de vele vrachtwagens. Van New Generation naar Oldskool, tot een Scania 111 aan toe. Aan iedere dieselbloedliefhebber was gedacht!
 


Leden van de vereniging zetten zich vrijwillig in, en waren herkenbaar aan hun ‘Waarkvolk van de Truckshow’ t-shirts. En voor wie het graag wil weten... er waren volgens de organisatie zo’n 160 vrachtwagens aanwezig.

‘s Avonds rond de klok van 22.00 uur begon het te schemeren en kon de lichtjeshow beginnen. Daar keek iedere chauffeur en vrachtwagenliefhebber met een glimlach van oor tot oor naar. Want wat hebben we dit met z’n allen toch erg gemist!


Zaterdagmorgen zat menig deelnemer met kleine oogjes aan het ontbijt, want het was de afgelopen avond en nacht nog lang gezellig geweest. Nadat een ieder was bijgekomen, poetste men nog even de truck en werden de laatste puntjes op de “i” gezet. Want wat is een truckshow zonder prijsuitreiking…  De Mooiste Truck van allemaal?


Van beste opbouw tot de mooiste Oldskool truck. Aan iedere categorie was gedacht. Maar de grote winnaar van dit weekend was toch volgens velen wel heel duidelijk!  Was hij het weekend er voor nog  tweede geworden op de Truckshow Ciney, werd hij dit weekend tot mooiste truck van allemaal gekozen: de Scania 770 S van BM International. De chauffeur was 'special guest' namens Truckstyling Lunteren, dubbel feest dus.


Ook tijdens de uittocht stonden de truckspotters en fotografen aan de kant van de weg opgesteld. Men kon nog één keer genieten van de prachtige vrachtwagens. En de chauffeurs beloonden dat met lampen en volop claxonneren.
 
Zo kwam er een einde aan een meer dan geslaagd weekend, waar iedereen enorm naar uitkeek. En waar iedereen ook vol blijdschap naar terugkijkt. Bedankt VTV voor het ontvangst en de gezelligheid!  Het was weer een welkom van een écht truck familiefeest!

Bron: Jantine, zie ook www.hobbyfotogravejantine.nl en www.dekeuzevanjantine.nl