Nieuws


Iveco S-Way voor Bronsema

Bronsema Transport uit het Friese Stroobos heeft een bijzondere Iveco S-WAY op de weg gezet. De volledig luchtgeveerde trekker met voorloopas is uitgerust met de Cursor 13, non EGR motor met 490 pk en de Iveco AS cabine met laag dak. Eigenaar Menno Bronsema gaat zelf rijden met de truck en hij wilde iets bijzonders.

De vloot van Bronsema omvat op dit moment zeven combinaties, die ingezet worden voor het transport van ruwe bouwmaterialen. Naast de transport activiteiten heeft Bronsema ook een eigen handelsonderneming in, met name gevelstenen. De trucks rijden met name binnen Nederland en Duitsland in de distributie van bouwmaterialen. Om die reden is er gekozen voor een nieuwe Pacton oplegger achter de Iveco, die een meter korter is dan normaal. ,,Ideaal voor onze particuliere klanten, want hiermee kan ik in woonwijken ook prima uit de voeten''.

De nieuwe Iveco S-WAY werd afgeleverd door Cornelis Bedrijfswagens en volledig opgebouwd door G. Koopmans in Gerkesklooster. Bij dat bedrijf werden alle aanpassingen gedaan aan de truck, zoals het dichtgewerkte chassis, de speciale achterbumper, de staande uitlaten en het slangenrek achter de cabine. Naast de nodige extra verlichting werden ook details zoals de onderspoiler, de windkapjes op de cabine en de verlengde zonneklep hier aangebracht. Medewerker Richard Hazenberg van G. Koopmans zorgde voor het interieur dat met 'Deens pluche' en speciale sfeerverlichting werd verrijkt. Ook zorgde hij voor het verlichte Magirus logo in de slaapcabine. Bron: Iveco NLS

2 Scania 660S voor Geris Dairy

Geris Dairy Solutions, gevestigd in Nederweert, heeft twee Scania 660S V8 trucks aangeschaft. De trekkers worden ingezet voor het vervoeren van kaas en boter, zowel nationaal als internationaal.

‘Do it right or don’t do it at all’ prijkt er op de website van Geris Dairy Solutions, serviceverlener in zuivel. Dit bedrijfsmoto wordt kracht bijgezet met de keuze voor de ruime S-cabine en krachtige V8-motor met 660 PK. Eén van de twee Scania nieuwelingen heeft een 6x2*4-aandrijving en zal hoofdzakelijk ingezet worden in de Benelux. De andere, welke een 4x2-aandrijving heeft, zal vooral internationaal gaan rijden. “Van Denemarken en Zweden tot Spanje, waar onze handel naar toe gaat, komen onze voertuigen ook,” licht Coenen toe. Beide trucks zijn uitgerust met de duurzame Scania Opticruise G33 versnellingsbak voor nog meer brandstofefficiëntie. Tevens schafte Geris twee nieuwe trailers aan.

De trekkers zijn met het ‘King of the Road’ pakket zeer luxe uitgerust, zodat het de twee chauffeurs onderweg aan niets ontbreekt. Coenen vertelt dat Geris Dairy Solutions medewerkersbetrokkenheid hoog in het vaandel heeft staan. “Goede mensen hebben goed materieel nodig. Het comfortabele interieur, de ruime leefruimte en uitstekende rijeigenschappen van de S-serie zorgen ervoor dat de chauffeurs iedere ochtend met een glimlach instappen en met plezier hun werk doen.” Bron: Scania Benelux

MiniTruck in Expo Houten

Organisator WB Evenementen organiseert al jaren beurzen voor verzamelaars van modelauto's en modelbouwers zoals in Leek (voorheen Drachten) en tweemaal per jaar in Eindhoven. Nu voor het eerst in de Expo Houten waar WB Evenementen al vele jaren o.a. grote verzamelbeurzen organiseert. MiniTruck is voor zover bij ons bekend het enige evenement in de EU waar schaalmodellen van alleen trucks centraal staan. Aan dit evenement doen zowel modelbouwers als ook verkopers van schaalmodellen en alles op het gebied van modelbouw mee. In de Expo Houten is voor dit evenement een zaal van maar liefst 5.500 m2 beschikbaar.

Voor exposerende modelbouwers (die een gratis tafel krijgen aangeboden) worden verschillende afdelingen op schaalgrootte ingericht. Dit voor de schalen: 1 op 87, 1 op 50, 1 op 24/25 en 1 op 14/16 (RC). Welkom zijn schaalmodellen van trucks, speciaal en zwaar transport, bergingstrucks en kraanwagens. Op de beursvloer wordt een grote baan neergelegd waarop tijdens het evenement met RC-trucks demo's worden gegeven. Vlakbij de RC Afdeling wordt ook een speciale LEGO afdeling ingericht waar op zo'n 60 m tafel een expositie van LEGO trucks op diverse schalen is te zien. Tickets in de voorverkoop koop je hier.

Nieuwe veiligheidssystemen Volvo

Om de veiligheid van fietsers en voetgangers te vergroten en ook het werk van de chauffeurs te vergemakkelijken, introduceert Volvo Trucks nu een reeks nieuwe veiligheidssystemen. Een van de functies die is ontwikkeld om de veiligheid van voetgangers en fietsers te vergroten en tegelijkertijd het werk van de chauffeur te vergemakkelijken, is de nieuwe Front Short Range Assist. Een radar en camera detecteren of zich een fietser of voetganger in het risicogebied vóór de vrachtwagen bevindt en het waarschuwt de bestuurder als er aanrijding dreigt. Een andere nieuwe functie is een waarschuwingssysteem voor het openen van de deuren. Het alarmeert chauffeurs als een voetganger, fietser of auto de truck van achteren nadert, aan de kant van de truck waar de deur wordt geopend.

"Wij ontwikkelen en introduceren voortdurend nieuwe veiligheidssystemen die de rijvaardigheid van chauffeurs vergroten en hen, plus de mensen met wie ze de weg delen, helpen beschermen. Bij Volvo Trucks is onze langetermijnvisie nul ongevallen en veiligheid staat centraal bij alles wat we doen. Met deze nieuwe systemen zetten we belangrijke stappen om deze doelstellingen te bereiken", zegt Anna Wrige Berling, Traffic & Product Safety Director bij Volvo Trucks.

Sommige van de nieuwe functies zijn ontwikkeld om nu al te voldoen aan – of zelfs verder te gaan dan – de vernieuwde Algemene Veiligheidsvoorschriften van de EU (de GSR, General Safety Regulation). De GSR stelt een reeks actieve veiligheidssystemen met chauffeursondersteuning vanaf juli 2024 verplicht in nieuwe trucks. Het heeft tot doel de verkeersveiligheid te vergroten en bestuurders, voetgangers en fietsers beter te beschermen. Door de invoering van de wetgeving verwacht de EU tegen 2038 meer dan 25.000 levens te redden en 140.000 gewonden in het verkeer te voorkomen. "Wij staan positief tegenover strengere regelgeving op het gebied van veiligheid en Volvo Trucks biedt nu al de systemen aan die in 2024 vanuit de GSR verplicht worden", zegt Anna Wrige Berling. Bron: Volvo Trucks Nederland

100% elektrisch met Volvo FH

Wim Martens Logistics nam namelijk onlangs de eerste van twee Volvo FH 4x2 Electric trucks in ontvangst. Door het wagenpark te verduurzamen zet het logistiekbedrijf, onderdeel van de Laarakkers Groep, een nieuwe stap in hun energietransitie. Deze Volvo Electric trekker wordt ingezet voor het transport van zand en grind voor de betonindustrie.

Boyk Martens, directeur van Wim Martens Logistics , en Pim van Baaren, directeur bij Nieuwpoort Grint en Zand B.V., vertellen over de aanschaf van deze twee Volvo 4x2 Electric trekkers, geleverd door BAS Truck Center.

Wim Martens Logistics, Laarakkers Groep en Nieuwpoort Grint en Zand B.V. zijn erg enthousiast om de eerste 100% elektrische vrachtwagen te rijden. Boyk Martens: “Binnen Wim Martens Logistics en mét onze partners, willen we onze impact op het milieu minimaliseren. Daarin trekken we echt samen op met Laarakkers Groep en onze klant Nieuwpoort Grint en Zand.”

Pim van Baaren: “De Volvo FH 4x2 Electric trekker gaat op het terrein van Nieuwpoort in Weeze grind en zand laden. Vanuit daar vervoeren we onze grondstoffen op duurzame wijze naar onze afnemers. Dat betekent geen uitstoot van schadelijke stoffen voor medewerkers en omwonenden. Op deze manier verlagen we onze CO2 footprint. Zowel in het winnen als transporteren van onze grondstoffen.” Bron: BAS Truck Center

Belgian Truck Grand Prix

Truckraces zijn al jarenlang een vaste klant op Circuit Zolder. Het FIA European Truck Racing Championship is een graag geziene gast: MAN’s, IVECO’s, Scania’s en Freightliners doen de tribunes daveren. Dit bijzonder populaire Europese kampioenschap trekt elk jaar ongeveer 420.000 toeschouwers uit de industrie en daarbuiten. De informele paddocksfeer lokt niet alleen familie en vrienden, maar fungeert bij de meeste evenementen ook als industriebeurs voor OEM’s (Original Equipment Manufacturer), fleetowners, coureurs en ‘decision makers’.  Ook het Dutch Truck Racing Championship is voor de vijfde keer van de partij.

Het circuit is voor de gelegenheid bovendien helemaal in truckerstijl gehuld. De Internationale Truckshow ontbreekt uiteraard niet. Een buitenkans voor elke chauffeur die trots is op z’n truck en die zijn trekker ook mag tonen met een perfect uitgekiende ’paintjob’, bijgewerkte grills, verchroomde onderdelen, … Op zondag maken ze nog een schoonheidsrondje op het circuit. Toegelaten deelnemers krijgen binnen het circuit gratis parking.

Dat vormt een mooi contrast met de blitse Porsche Carrera Cup Benelux. De snelste one-make cup van de Benelux is al aan zijn elfde editie toe. Na meer dan 50 jaar is de iconische Porsche 911 nog steeds de meest succesvolle en meest gebouwde GT-racewagen ter wereld. Het favoriete wapen is de nieuwe Porsche 911 GT3 Cup (992). Je ziet ze tijdens twee sprintraces van 30 minuten plus een ronde.

zaterdag: € 25,00 VVK/ € 35,00 Kassa
zondag: € 25,00 VVK/ € 35,00 Kassa
weekend: € 40,00 VVK/ € 50,00 Kassa
camping mogelijk
VVK (voorverkoop) tot 08/09/2023 middernacht, klik hier

Slaats Dierenvoeders op weg

Slaats Dierenvoeders, gevestigd in Someren, heeft een Scania G360 4x2 HEV aan het wagenpark toegevoegd. Het is het eerste voertuig met hybride-elektrische aandrijving voor de dierenvoederspecialist, dat met de aanschaf actief een bijdrage wil leveren aan het verduurzamen van de sector. “Alleen kun je de wereld niet veranderen, maar we zijn op de goede weg als we allemaal iets doen,” zegt directeur Martin Loomans.

Van voer voor muizen tot olifanten en alles wat er tussenin zit, de Scania uit de G-serie wordt ingezet voor het transport van dierenvoer in Nederland, België en Duitsland. Omdat het werkgebied groter is dan de actieradius van de huidige generatie elektrische trucks koos het Brabantse bedrijf voor de bewezen hybride techniek van Scania. Loomans verwacht naast het brandstofverbruik ook de CO2-uitstoot te verlagen. “Dat wij dagelijks in de binnenstad van grote steden als Amsterdam, Eindhoven en Breda komen, speelde natuurlijk ook mee in onze keuze. Met dit voertuig kunnen we emissievrij en stil rijden wanneer dat nodig is.”

De volledig hybride Scania trekker heeft een 360 pk dieselmotor in combinatie met een 30 kWh batterijpakket, dat onderweg door middel van regeneratieve remenergie continu wordt bijgeladen. Om deze techniek maximaal te benutten, volgt één van de chauffeurs de speciaal hiervoor ontwikkelde Scania chauffeurstraining én wordt het voertuig met name ingezet op de langere trajecten die het bedrijf aflegt. Bron: Scania Benelux

Recordorder tot 1.000 elektrische trucks

Volvo Trucks heeft een intentieverklaring getekend om tussen nu en 2030 1.000 elektrische trucks te verkopen aan Holcim, een van 's werelds grootste aanbieders van bouwoplossingen. De deal is de grootste commerciële order tot nu toe voor elektrische Volvo-trucks. De eerste 130 trucks zullen in 2023 en 2024 worden geleverd.

Holcim is een wereldwijde producent van bouwoplossingen, met hoofdkantoor in Zwitserland. Het bedrijf en zijn aannemers zijn nu met Volvo Trucks overeengekomen om tussen nu en 2030 1.000 elektrische Volvo-trucks in te zetten in alle activiteiten van Holcim in Europa.

De eerste 130 elektrische Volvo FH- en Volvo FM-trucks zullen in het vierde kwartaal van 2023 en in de loop van 2024 worden geleverd aan verschillende markten, waaronder Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. De overeenkomst is het resultaat van een breder partnerschap tussen Holcim en Volvo Group.

"Langdurige samenwerking en een sterke betrokkenheid om echt een verschil te maken, zijn essentieel om grote CO2-reducties te realiseren. Ik ben erg trots op het partnerschap dat we met Holcim hebben ontwikkeld en op de resultaten die we samen bereiken", zegt Martin Lundstedt, President & CEO Volvo Group. Door 1.000 bestaande Volvo FH-dieseltrucks te vervangen door Volvo FH Electric-trucks die groene stroom gebruiken op een typische route, kan jaarlijks tot 50.000 ton CO2 worden bespaard. Bron: Bron: Volvo Trucks Nederland