Nieuws


Renault Master Red Edition

Renault Trucks kondigt aan in 2024 een nieuwe generatie bedrijfsvoertuigen op de markt te brengen: de Renault Trucks Master Red EDITION. Deze serie voertuigen biedt een ruime keuze aan modellen in diverse uitvoeringen en onderstreept de inspanningen van Renault Trucks om de bedrijfswereld maatoplossingen te bieden.

Renault Trucks onthult de nieuwste Renault Trucks Master Red EDITION: een veelzijdig en geoptimaliseerd bedrijfsvoertuig voor verschillende toepassingen. De elektrische versie onderscheidt zich door zijn stilte op de weg zonder uitstoot van CO2 en heeft dus onbeperkt toegang tot stadscentra zonder invloed op de levenskwaliteit van inwoners. De Renault Trucks E-Tech Master Red EDITION heeft een volledig vernieuwd aerodynamisch design, waardoor het energieverbruik tot 21% lager ligt dan bij de vorige generatie.

De elektrische versies, met een 40 kWh of 87 kWh batterij, bieden een WLTP actieradius van meer dan 410 km. De versies met nieuwe efficiënte dieselmotoren hebben een lagere CO2-uitstoot. Deze efficiënte motoren leveren vermogens van 105 tot 170 pk. Tevens is er een mogelijkheid om dit te koppelen aan een nieuwe automatische versnellingsbak met 9 versnellingen voor nog meer rijplezier. Bron: Renault Trucks Nederland

2e Volvo FH16 voor Voorbij

Voorbij Funderingstechniek uit Amsterdam voegt een tweede Volvo FH16 650 8x4 zwaartransport trekker toe aan het wagenpark. De funderingsspecialist vervoert met deze truck materialen voor funderingsmachines. De goede ervaring die Voorbij Funderingstechniek opdeed met zijn eerste Volvo FH16, was reden om opnieuw voor deze configuratie te kiezen. De truck is onlangs geleverd door Volvo Group Truck Center Amsterdam.

Voorbij Funderingstechniek is gespecialiseerd in funderingen voor de infra, water-, utiliteits- en industriebouw. Met twee trekker semi-dieplader combinaties worden alle materialen vervoerd die nodig zijn bij funderingswerkzaamheden, zoals draglineschotten, giekstukken, ballast- en heiblokken. Vier jaar geleden nam Voorbij Funderingstechniek de eerste Volvo FH16 8x4 zwaartransport trekker in gebruik voor deze werkzaamheden. Onlangs is een tweede Volvo FH16-trekker afgeleverd, ter vervanging van een Volvo FH. “We rijden al sinds 2000 uitsluitend met Volvo-trucks”, zegt Marc van Wees, planner bij Voorbij Funderingstechniek. “In het zwaartransport is Volvo Trucks koploper. Volvo heeft een aantal functies die perfect zijn voor ons type transport, zoals I-Shift met kruipversnellingen. Dat is echt de perfecte versnellingsbak voor ons werk. Chauffeurs kunnen daarmee op zeer lage snelheid manoeuvreren zonder de koppeling te overbelasten. Ideaal, aangezien we ook regelmatig in krappe binnensteden komen en veelal op bouwterreinen rijden.”

De nieuwe Volvo FH16 is helemaal naar de wensen van Voorbij Funderingstechniek gespecificeerd. Chauffeur Leon Potuijt: “We hebben gekozen voor een kortere wielbasis van 3,70 meter, die af fabriek geleverd is. We hebben een ontheffing voor een maximale lengte van 27,5 meter. Met de iets kortere wielbasis blijven we met onze 4-assige semi-dieplader binnen deze maximaal toegestane lengte en kan ik ook net iets krapper draaien.” Bron: Verzameld Werk

DAF XD in ETS2

DAF Trucks en SCS Software hebben de Nieuwe Generatie DAF XD distributietruck toegevoegd aan Euro Truck Simulator 2 (ETS2). De 'International Truck of the Year 2023' is daarmee de allereerste distributietruck die in de enorm populaire computergame verschijnt. De geavanceerde Nieuwe Generatie DAF XD, die vorig jaar op de IAA werd geïntroduceerd, heeft de nieuwe maatstaf gezet in het regionale en nationale distributiesegment. Op het gebied van efficiëntie, veiligheid en chauffeurscomfort heeft de XD een klasse apart gecreëerd.

In het computerspel kunnen gamers de eersteklas veiligheid van de XD virtueel ervaren. De grote voorruit en grote zijruiten met ultra-lage ruitlijnen zorgen in combinatie met de laaggeplaatste cabine en de Kerb View Window voor een ongeëvenaard direct zicht. Optimaal indirect zicht wordt – ook in de game – gegarandeerd door de unieke DAF Corner View en het DAF Digital Vision System. “Ik ben verheugd onze samenwerking met DAF Trucks voort te zetten door de DAF XD in Euro Truck Simulator 2 op te nemen. De introductie van de DAF XD in onze gamewereld is een belangrijke mijlpaal in onze missie om elke reis zowel leuk als authentiek te maken”, aldus Pavel Šebor, CEO van SCS Software. Bron: DAF Trucks N.V.

De Iveco ‘backbone’ van Vice Versa

Bij Vice Versa Koel & Vries Logistiek in Oss maken 22 IVECO S-WAY’s hun opwachting. Het gaat om de derde generatie IVECO voor de tweede generatie Van den Boogaard. Een moment om te koesteren en te vereeuwigen. In 1985 startten Tonnie en Henriette van den Boogaard hun succesvolle onderneming. Wat begon als een koeriersbedrijf pur sang groeide uit tot een vooraanstaande logistieke onderneming, gespecialiseerd in het koel- en vriessegment.

De 22 nieuwe IVECO S-WAY’s hebben een GVW van 44 ton en een vermogen van 420pk. Zowel de side-skirts, de bumper als de opstap van de auto’s zijn in de cabine kleur mee gespoten. De trekkers zijn verder uitgerust met een IVECO infotainment systeem, een standkachel, een automatische airconditioning met geïntegreerde standairco en een uiterst comfortabele bestuurdersstoel. Ook hebben de chauffeurs, met twee grote opbergvakken onder de cabinevloer en een ruime koelkast, de beschikking over meer dan voldoende opbergruimte. Bron: Iveco NLS

DAF Trucks heeft de belangrijke ‘European Transport Award for Sustainability’ (ETPN) gewonnen met de Nieuwe Generatie DAF XF voor het transport over de lange afstand. De erkenning wordt toegevoegd aan de indrukwekkende lijst van prestigieuze titels die de XF al verzamelde, waaronder ‘International Truck of the Year’, ‘Green Truck’ en de ‘European Truck Challenge’ awards. De ETPN, uitgereikt door de Duitse krant Transport, bevestigt opnieuw de uitstekende kwaliteiten van de XF. De ‘European Transport Award for Sustainability’ heeft als doel om ondernemingen uit de bedrijfswagensector te erkennen voor hun inzet vóór en ondersteuning aan groene, duurzame initiatieven. Transport wil aantonen dat deze uitstekend samen kunnen gaan met zowel de efficiëntie als de concurrentiepositie van een voertuig.

Met hun verlengde en zeer aerodynamische cabines zijn de Nieuwe Generatie DAF trucks de nieuwe norm op het gebied van efficiëntie en duurzaamheid. Dat resulteert in een toonaangevend laag brandstof- en AdBlue-verbruik. Wat die hoge efficiëntie verder bevordert, is onder meer de lange service interval tot 200.000 kilometer. Hetzelfde geldt voor het lage voertuiggewichten, de Advanced Driver Assistant Systems zoals Predictive Cruise Control en het ultra-lage olieniveau in de aslichamen dat interne wrijvingsverliezen minimaliseert.Bovendien biedt elke Nieuwe Generatie DAF in zijn segment een ongeëvenaard direct en indirect zicht. Dat draagt bij aan de allerhoogste veiligheid voor de chauffeur en andere weggebruikers.

Het chauffeurscomfort zet ook de nieuwe maatstaf doordat de cabines de ruimste en meest luxueuze op de markt zijn.Christine Harttmann, hoofdredacteur van Transport en lid van de jury, benadrukte het belang van DAF’s efficiëntie: “Dieseltrucks domineren nog altijd de markt. Daarom is het belangrijk en noodzakelijk dat fabrikanten de efficiëntie van verbrandingsmotoren blijven verbeteren. De vele sterke kandidaten in de categorie ‘Conventioneel Aangedreven Trucks’ toont op dit vlak de toewijding van alle fabrikanten aan. Het concept van de Nieuwe Generatie DAF trucks, belichaamd door de DAF XF 450, was duidelijk de meest overtuigende kandidaat voor het winnen van de prijs.” Bron: DAF Trucks N.V.

Volvo trucks voor ZE stadsdistributie

Een elektrische actieradius tot 450 km, een 50 procent kortere oplaadtijd en nieuwe actieve veiligheidssystemen, maken veilige stadsdistributie en transport zonder uitstoot mogelijk met Volvo's vernieuwde middelzware elektrische trucks voor de stedelijke omgeving. Alle Volvo FL en FE-modellen hebben daarnaast een nieuw uiterlijk en aanvullende functies gekregen. Nu steden zero-emissiezones introduceren en bedrijven hun duurzaamheidsambities opvoeren, zijn trucks die in alle behoeften voor transport en logistiek in de stad kunnen voorzien relevanter dan ooit. Om aan deze eisen te voldoen, presenteert Volvo Trucks nu de vernieuwde Volvo FL en FE Electric – elektrisch aangedreven middelzware trucks.

De Volvo FL en FE zijn ideaal voor de meeste toepassingen in stedelijk gebied, zoals distributie, afvalinzameling en bouwtransport. De elektrische versies zijn sinds 2019 op de markt en worden verkocht in meerdere markten in Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Azië en Australië. De AC-laadcapaciteit van de batterij-elektrische middelzware trucks is bijna verdubbeld tot 43kW, waardoor de tijd die nodig is om de accu’s op te laden met ongeveer 50% wordt verkort. De recent geïntroduceerde nieuwe accupakketten met grotere capaciteit, bieden een totale actieradius tot 450 km per lading. De Volvo FL en FE hebben ook een nieuw aantrekkelijk design met een vernieuwde voorkant, opvallende LED-koplampen en een versterkt Iron Mark-merkteken en Volvo-woordmerk aan de voorkant gekregen. Bron: Volvo Trucks Nederland

Maar liefst 100 DAF’s

Rutom Cargo BV in Helmond heeft 100 nieuwe DAF XG 480 trekkers aangeschaft. Een enorme investering die is gedaan op basis van vertrouwen in DAF, de producten en de service van de dealer, in dit geval Loven Trucks Helmond B.V. Onlangs zijn de eerste 75 nieuwe XG’s afgeleverd, keurig uitgevoerd in de huisstijl van Rutom Cargo BV.

Het in Helmond gevestigde transportbedrijf is vooral actief in internationaal lijndiensten. Dat betreft het transport van pakketten. Dag in, dag uit zijn de combinaties onderweg om bezorgingen volgens strakke planning uit te voeren. “Onze medewerkers plus goed, betrouwbaar en vooral duurzaam materieel zijn de levensaders van onze onderneming”, aldus Tom van den Broek, directeur. “Met een wagenpark van maar liefst 180 trekkende en 420 getrokken eenheden bieden wij onze partners de best mogelijke logistieke dienstverlening door geheel Europa. Snelheid, flexibiliteit, kwaliteit en betrouwbaarheid zijn onze kernwaarden.”

Rutom investeert in nieuw en zo duurzaam mogelijk materieel. Voor het lange afstandstransport is het bedrijf aangewezen op trucks met verbrandingsmotoren. Dan telt een lager verbruik zoals de 10%, die DAF noemt voor zijn nieuwste generatie zware trucks waaronder de XG. “Onze trucks rijden 120.000 kilometer per jaar, dan is brandstofbesparing met het oog op duurzaamheid en kosten uiterst belangrijk”, stelt Van den Broek. Bron: DAF Nederland