Nieuws


DAF ontvangt grote order

Asset Alliance Group en DAF komen plaatsing order overeen voor 1.500 nieuwe elektrische en dieseltrucks. De toonaangevende Britse verhuur- en leasemaatschappij van trucks ontvangt de eerste voertuigen dit jaar. De levering omvat minstens 75 volledig elektrische trucks.

De order bestaat uit een mix van Nieuwe Generatie DAF XF en XG trekkers voor langeafstand en zwaar transport. Daarnaast levert DAF volledig elektrische en diesel aangedreven LF en XD trucks voor zowel distributietransport als specifieke toepassingen. De trucks zijn gekocht met volledige DAF Reparatie- en Onderhoudscontracten en zullen worden onderhouden via het DAF-dealernetwerk, met meer dan 130 vestigingen in het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

“De order onderstreept de onderlinge betrokkenheid van Asset Alliance Group en DAF. Bovendien onderstreept het de uitstekende relatie die we al vele jaren koesteren en staat het voor onze gezamenlijke inzet op het gebied van het milieu en zero emissions”, aldus Willie Paterson, CEO van Asset Alliance Group. Bron: DAF Nederland

8 Keer Renault Master

Klaar om nieuwe wegen te verkennen. Erkend verhuizer de Bresser Verhuizingen BV en full service logistiek dienstverlener De Bresser Logistiek, beide onderdeel van dezelfde organisatie, namen onlangs acht Renault Master CCAB L4 bedrijfswagens in ontvangst, welke geleverd werden door BAS Truck Center. Deels ter vervanging, deels ter uitbreiding van hun wagenpark. Tomas Brands, algemeen directeur De Bresser Verhuizingen B.V., stelt dat het 100 jaar oude bedrijf hiermee voorsorteert op verwachte groei.

De eerste ritten zijn inmiddels al gereden. “En onze chauffeurs zijn enthousiast”, vertelt Tomas Brands. “De eerste bus ontvingen we al in november, dus we wisten bij de levering van de overige voertuigen wat we konden verwachten. Er staan namelijk al 40.000 kilometers op de teller! Sinds jaar en dag rijden we vracht- en bedrijfswagens van Renault Trucks. In de oriëntatiefase keken we ook even naar een ander merk, maar Renault Trucks kwam zeker het beste uit de bus. Ze bieden een hele sterke performance en goede prijs-kwaliteitverhouding. Nu zijn we in staat om makkelijker te acteren op de mogelijke groei in onze logistieke tak.”

De Renault Master Chassiscabine L4 is de langste in haar soort. Dit in combinatie met dubbellucht. De Just Drive laadbak is geleverd met een BÄR laadklep met een capaciteit à 750 KG. Het bijzondere aan deze uitvoering is de laadklep met 2.110 mm platform. Dit komt van pas bij De Bresser Verhuizingen B.V. om de lange bedden te transporteren. Daarnaast zijn deze bedrijfswagens uitgerust met 165 PK, PACK comfort en navigatie. Bron: BAS Truck Center

Iveco T-Way 10x4: Licht en Robuust

Iveco scoorde een historische overwinning tijdens de Dakar Rally 2023. Het ligt dan ook voor de hand dat dit merk de positie in het bouwtransport wil uitbreiden, want daar liggen beslist kwaliteiten. Naast de X-WAY offroad modellen levert Iveco ook de T-WAY. Dat is een truck voor het bouwtransport, specifiek voor het offroad werk met bouw details zoals de stalen bumper uit drie delen en een opstap achter de cabine.

De Iveco T-WAY 10x4 kwam als 8x4 uit de fabriek, waarna Veldhuizen Trucks er een luchtgeveerde, liftbare en sturende middelste as onder bouwde. Het resultaat is een 10x4 met een laag eigen gewicht, een robuuste bouw en een hoog netto laadvermogen. Door de extra as ontstond er een kipper met een totaal terreingewicht van 49 ton op kenteken. Het eigen gewicht van de opgebouwde kipper, compleet met een geïsoleerde Ruizeveld kipperopbouw mét asfaltsnip en milieukleppen bedraagt slechts 18.650 kilo. Dat betekent dus een netto laadvermogen van 30,35 ton.

Afgezien van de luchtgeveerde, middelste as is het chassis volledig parabool geveerd. Daarmee is de Iveco vooral een robuust voertuig met lage onderhoudskosten door de eenvoudige bouw. Het nieuwe aangedreven tandemstel van Iveco is technisch goed voor 32 ton. Dit nieuwe tandemstel is lichter, onder meer door de toepassing van schijfremmen.

Als versnellingsbak is er gekozen voor de 16 traps ZF TraXon met offroad software. Daarmee is het schakelen tussen voor- en achteruit razendsnel mogelijk, zonder eerst voor neutraal te kiezen. Reuze handig in het terrein, als er even gespeeld moet worden om weg te komen. Het aangedreven tandemstel is overigens voorzien van langs- en dwars sperren die eenvoudig met een draaiknop in te schakelen zijn. De Iveco T-WAY is leverbaar met de getoonde dagcabine of met een slaapcabine variant. Bron: Iveco NLS

RECO kiest voor nieuwe DAF XG

Emissiereductie staat voorop in de bouw. Dus spant ook een van de grotere verhuurders van bouwmaterieel, RECO in Koudekerk aan den Rijn, zich in voor een zo laag mogelijke CO2-voetafdruk. De nieuwe DAF XG gaat daarbij helpen. Dankzij een zeer efficiënte aandrijflijn en de gestroomlijnde nieuwe cabine laat deze truck bjjzonder lage verbruikscijfers zien. Het bedrijf heeft sinds kort twee XG 480 FT Low Deck-uitvoeringen met een opvallend luxe uitstraling en uitrusting.

“Inderdaad zijn het fraaie en luxe versies. Bij RECO vinden we het namelijk belangrijk dat we onze chauffeurs laten meebesluiten in de keuze van hun vrachtwagen”, vertelt Marcel Koen, bedrijfsleider. “Ze rijden er dag in, dag uit in. Dus willen we de beste werkplek bieden.” De DAF’s worden ingezet voor het transport van materieel naar bouwprojecten in binnen- en buitenland. Dat varieert van tijdelijke huisvestingsunits tot aan personenliften of van steigermateriaal tot aan batterijcontainers voor energievoorziening. De keuze voor een Low Deck-versie is gedaan vanwege de lage schotelhoogte, want die is nodig voor het transport van de tijdelijke huisvestingsunits.

De nieuwe DAF XG-trekkers vallen op door talrijke extra’s, zoals een zonnekap, dubbele luchthoornset, LED Skylights en een DAF hoekzicht camerasysteem. De chauffeursstoel Super Air met hoge rugleuning en schoudersteun, verwarming en actieve ventilatie zorgt voor maximaal zitcomfort. De stoelen zijn afgewerkt met alcantara en leer. Ook zijn onder meer een koelkast en een DAF infotainmentsysteem met Luxury luidsprekersysteem aan boord. De DAF XG 480 FT low deck-trekkers hebben luchtvering op de vooras. Bron: DAF Nederland

Jan de Rijk breidt uit

Een bijzondere levering voor Jan de Rijk Logistics. De toonaangevende Europese logistieke dienstverlener heeft acht lage Scania trekkers in gebruik genomen. Alle 4x2 trekkers, vier S- en vier R-cabines, zijn uitgerust met de efficiënte Super 13-liter motor met 460 pk. “Met deze unieke order zetten we onze strategische pijler ‘sustainability’ extra kracht bij,” verklaart International Transport Director Daniel Uijtdewillegen.

De vier trekkers uit de S-serie gaan in het Europese netwerk rijden terwijl de vier voertuigen uit de R-serie worden ingezet voor groupage en automotive transport in de Benelux. Uijtdewillegen legt uit dat de vloot van Jan de Rijk Logistics voor 90% uit low-deck trekkers bestaat waarachter, dankzij een lagere schotelhoogte, mega trailers met een inwendige hoogte van 2,90 meter gekoppeld kunnen worden. “Hiermee kunnen we meer vervoeren en dus het aantal transportbewegingen terugdringen.”

Zoals alle voertuigen uit de vloot zijn de nieuwe Scania trucks rijk uitgerust. Dat heeft volgens commercieel directeur Stephan Pieters alles te maken met ‘people’, een tweede strategische pijler van Jan de Rijk Logistics. “Naast de onmisbare uitrusting voor internationaal transport hebben we comfort verhogende opties zoals een luxe audiosysteem, led verlichting en extra lampen aangevinkt. Een mooie werkplek bieden is het minste wat we voor onze chauffeurs kunnen doen. Het almaar groeiende chauffeurstekort blijft tenslotte een uitdaging.” Bron: Scania Benelux

S-Way voor H den Hartog

AH den Hartog & Zn BV heeft onlangs een nieuwe aanwinst toegevoegd aan haar machinepark. Het bedrijf heeft namelijk een nieuwe Iveco S-Way 6x2 in ontvangst genomen. Deze vrachtwagen zal ingezet worden voor verschillende projecten in de aannemerij. De Iveco S-Way is een innovatieve en krachtige vrachtwagen die bekend staat om zijn betrouwbaarheid en efficiëntie. De nieuwe S-Way voor AH den Hartog & Zn BV is een voormalig demovoertuig en is voorzien van diverse accessoires waaronder Alcoa lichtmetalen velgen, een lichtbak, verstralers en staande RVS uitlaatpijpen achter de cabine. Deze Iveco is daarmee ook een echte eyecatcher op de weg.

AH den Hartog & Zn BV is al jarenlang een toonaangevend familiebedrijf. Het bedrijf is gestart als fruitteeltbedrijf door AH den Hartog (Sr). Toen de paard en wagen werden vervangen door tractoren, bleef er personeel over en werd er besloten om naast het fruitbedrijf te starten met loonwerk. Het loonwerk werd later overgenomen door Johan den Hartog en is sinds 2007 een zelfstandig bedrijf.

Het bedrijf richt zich voornamelijk op het verhuren van grondverzetmachines met geschoold personeel in de aannemerij. Het bedrijf beschikt over een modern machinepark en heeft een breed scala aan machines tot haar beschikking. Hierdoor is het bedrijf in staat om in te spelen op de verschillende wensen van haar klanten en projecten van verschillende omvang aan te nemen. Bron: Iveco NLS

20 Elektrische trucks voor DFDS

Volvo Trucks leverde onlangs 20 volledig elektrische zware trucks aan het logistieke bedrijf DFDS in het Zweedse Göteborg. De levering maakt deel uit van een totale bestelling van 125 elektrische trucks die DFDS bij Volvo heeft geplaatst. Een deel van de nieuwe elektrische vloot zal worden ingezet voor het vervoer van goederen van en naar de assemblagefabriek van Volvo Trucks in Göteborg. DFDS, het grootste scheepvaart- en logistiekbedrijf van Noord-Europa, heeft een van de grootste bestellingen ooit geplaatst voor batterij-elektrische trucks van Volvo - 125 Volvo FM Electric-modellen.  Nu beginnen 20 van die trucks aan hun debuut in het commerciële verkeer.

Veertien van de trucks, opgeladen met groene stroom, zullen worden ingezet op transporten van en naar Volvo's fabriek voor zware vrachtwagens net buiten Göteborg. Het initiatief is een belangrijke stap om de duurzaamheidsdoelstelling van Volvo Trucks te bereiken - een 100% fossielvrije toeleveringsketen in 2040. Bovendien bevatten vier van de 20 aan DFDS geleverde trucks fossielvrij staal.

"Wij zijn ervan overtuigd dat wij het goede voorbeeld moeten geven en het gebruik van vrachtwagens zonder uitstoot van uitlaatgassen in onze eigen inkomende goederenstroom is een belangrijk onderdeel van onze strategie om een duurzaam transportsysteem van wereldklasse te creëren. Ik ben er echt trots op dat DFDS een partner is op deze reis," aldus Roger Alm, President van Volvo Trucks. De inzet van elektrische trucks zonder uitlaatgassen maakt deel uit van de ambitie van DFDS om in 2050 koolstofneutraal te zijn. Bron: Volvo Trucks Nederland

Nieuwe Iveco voor Arnold Mellema

Recentelijk heeft Arnold Mellema Transport B.V. mooie nieuwe Iveco S-Way AS440S53T/FP in gebruik mogen nemen. De Iveco is af fabriek in de metallic grijze kleur geleverd. De trekker heeft een krachtige Cursor 13 motor met 530 PK en zonder EGR (recirculatie van de uitlaatgassen) dat resulteert in een lager eigen gewicht en langere onderhoud intervallen, dus een lagere kilometer kostprijs, Arnold is al jaren bekend met dit betrouwbare proces.

De truck is rondom lucht geveerd en de cabine is geveerd door middel van 4 luchtbalgen wat een optimale rij-ervaring geeft. Voor de rest is de trekker ruim uitgerust met onder andere, Living Comfort- Driving Comfort met de lederen stoelen en stuurwiel en infotainment met smartphone integratie komt de chauffeur niks te kort, Aero plus, full Led en Safety pakket. De full Led koplampen zorgen voor een maximale heldere lichtopbrengst waardoor  de donkerste wegen alsnog goed verlicht zijn. Dankzij de geïntegreerde standairco kan Arnold ook in de zomermaanden comfortabel genieten van zijn nachtrust.

De Iveco is ook voorzien van een retarder, dat zorgt voor extra rem vermogen en zo kunnen de schijfremmen nog verder ontlast worden wat uiteindelijk voor minder slijtage zorgt. De 2 grote dieseltanks zorgen samen voor een capaciteit van 1.260 liter. Dat in combinatie met een Ad-Blue tank van 135 liter, zorgt ervoor dat we Arnold niet vaak bij de pomp zullen zien. Bron: Iveco NLS