Agenda


Historisch Vervoer

03-07-2022 van 8:30 tot 17:00 uur. Millingen a/d Rijn

In 1988 was een ritje van kameraden in hun oldtimers het begin van Millings Oldtimer en Klassieker Treffen (MOKT) te Millingen a/d Rijn. In tegenstelling tot de laatste jaren begon voor 38 deelnemers deze tocht in de stromende regen. Na deze dag was de trent gezet om elk jaar een toertocht te rijden. Binnen enkele jaren was het evenement niet meer te stoppen en groeide het evenement uit tot landelijke bekendheid met 250 deelnemers.

Na het 15e jaar stopten drie van de zes organisatoren met hun werkzaamheden voor het MOKT. Dit betekende het einde van 15 jaar Millings Oldtimer en Klassieker Treffen... Maar zoals al voorspelt was…… Na enkele maanden werden de voorbereidingen getroffen voor een nieuw evenement voor de 1e zondag in juli: Historisch Vervoer te Millingen a/d Rijn. Het evenement werd in het 1e jaar groter dan van tevoren bedacht kon worden; meer dan 250 deelnemers. De nieuw bedachte locatie bleek in de praktijk tegen te vallen en voor het 2e Historisch Vervoer werd in 2004 terug gegrepen naar het oude recept: het centrum van Millingen aan de Rijn.

Het doel van een dag Historisch Vervoer is om deelnemers met een voertuig (vrachtauto, personenauto, tractor, motor, bus, bromfiets etc) tot en met bouwjaar 1975 een onvergetelijke dag te bezorgen. Nieuwe kreet werd: Een evenement voor alles wat wielen heeft!! Deelnemers betalen inschrijfgeld en krijgen daarvoor een geheel verzorgde dag inclusief lunchpakket.

De dagindeling van het evenement Historisch Vervoer ziet er als volgt uit: omstreeks 08.30 uur ontvangst op een passende locatie buiten Millingen a/d Rijn waarna aansluitend een mooie landelijke toertocht naar Millingen a/d Rijn. Aankomst Millingen a/d Rijn omstreeks 12.30 uur waarna het middagprogramma van start gaat.Dit middagprogramma heeft ieder jaar een andere invulling. Een aantal vaste ingrediënten zijn: een onderdelenmarkt, muziek, demonstraties en veel publiek. In 2009 kwamen naar schatting meer dan 8000 bezoekers die allemaal gratis toegang hadden.


terug