Agenda


22 & 23 juni: Truck Grand Prix Zolder

23-06-2024 Circuit Zolder - Belgie

Zware machines zorgen voor daverende tribunes  

Truckraces zijn al jarenlang een vaste klant op Circuit Zolder. Het FIA European Truck Racing Championship is een graag geziene gast: MAN’s, IVECO’s, Scania’s en Freightliners doen de tribunes daveren. Dit bijzonder populaire Europese kampioenschap trekt elk jaar ongeveer 420.000 toeschouwers uit de industrie en daarbuiten. De informele paddocksfeer lokt niet alleen familie en vrienden, maar fungeert bij de meeste evenementen ook als industriebeurs voor OEM’s (Original Equipment Manufacturer), fleetowners, coureurs en ‘decision makers’.  Ook het Dutch Truck Racing Championship is voor de vijfde keer van de partij.

Het circuit is voor de gelegenheid bovendien helemaal in truckerstijl gehuld. De Internationale Truckshow ontbreekt uiteraard niet. Een buitenkans voor elke chauffeur die trots is op z’n truck en die zijn trekker ook mag tonen met een perfect uitgekiende ’paintjob’, bijgewerkte grills, verchroomde onderdelen, … Op zondag maken ze nog een schoonheidsrondje op het circuit. Toegelaten deelnemers krijgen binnen het circuit gratis parking

Dat vormt een mooi contrast met de blitse Porsche Carrera Cup Benelux. De snelste one-make cup van de Benelux is al aan zijn elfde editie toe. Na meer dan 50 jaar is de iconische Porsche 911 nog steeds de meest succesvolle en meest gebouwde GT-racewagen ter wereld. Het favoriete wapen is de nieuwe Porsche 911 GT3 Cup (992). Je ziet ze tijdens twee sprintraces van 30 minuten plus een ronde.

Online tickets bestellen doe je via hun website.


terug