Metropole Museum


Bij de één zal snel een belletje gaan rinkelen, bij de ander iets later. Ik had eerder dit jaar een oproep geplaatst op de socials, met de vraag welk museum ik eens namens jullie moest gaan bezoeken? Er kwamen diverse berichten binnen en één daarvan was het Metropole Museum. Dat heb ik even moeten google-en, want dat kende ik niet. Nadat ik per email contact zocht, volgde groen licht en dus een afspraak. Zo reisde ik af naar Druten om een kijkje te nemen bij de transportafdeling van het museum.

Het Museum
De unieke verzameling klassieke auto’s, vrachtwagens en motorfietsen van voormalig eigenaar Frans van Haren, vormt de basis van het Metropole Museum. Het is de ‘place to be’ voor gepassioneerde autoliefhebbers. Of het nu luxe limousines, sportwagens of trucks betreft. De kwaliteit en het niveau van de collectie van ruim 400 voertuigen, mag uitzonderlijk hoog genoemd worden. En elke auto heeft een eigen verhaal. De uit diverse tijdperken stammende auto’s zijn ondergebracht in een ruime hal van het Metropole-complex. Dit ligt middenin een prachtige natuuromgeving, aan het water. En de oppervlakte bedraagt maar liefst zo’n 30.000 m2.

Sprakeloos
Nou heb ik de bijnaam ‘Kwebbel’ als ik enthousiast ben over transport gerelateerde zaken. Maar nu was ik voor het eerst stil. Het museum ging speciaal voor mij open en ik werd verwelkomd door zoveel moois uit het transport. Voor het eerst in jaren heb ik even een black-out. Waar zijn deze prachtheden al die tijd geweest? Maar vooral vraag ik mij af, waarom wist ik niet eerder van dit museum af? Ze zijn pas twee jaar open en wellicht een goed bewaard geheim in de omgeving? Zoveel prachtheden, zoveel moois. Ik weet even niet waar ik moet kijken! Van Oldskool Scania’s tot een MAN V8 en er staat zelfs een échte Hogra. En wat te bedenken van een Bianchi S9 Camionette Plateau. Je bedenkt het niet, maar het staat hier allemaal. En allemaal in perfecte staat!

Kortom, ik heb mijn ogen uit gekeken. Wist af en toe gewoon niet waar ik allemaal moest kijken.  Als extraatje mocht ik ook even bij de unieke auto’s een kijkje nemen.  En dat heb ik met liefde gedaan!  Een mooi cadeau, nadat ik bij de vrachtwagens was geweest. Hierbij hartelijk dank aan de medewerkers van het Metropole Museum die dit voor mij mogelijk hebben gemaakt. Heel erg bedankt voor de gastvrijheid!

Zelf een kijkje nemen
Wil jij hier zelf ook een kijkje nemen? Het Metropole Museum is elke zaterdag en zondag geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Tickets zijn 15 euro per persoon en zowel online als bij de kassa verkrijgbaar. Parkeren bij het gebouw is gratis. Kijk op hun website voor meer informatie.

Tekst & foto's: Jantine