Kennis Maken Met


… Ruud Erven

De DAF-dealer Van Tilburg-Bastianen in Tiel heeft in februari dit jaar de sleutels van de DAF XG 430 officieel overhandigd aan Ruud Erven. Het betreft een nieuwe DAF XG met verzwaarde achteras en lucht geveerde vooras en is voorzien van een VDZ systeem. Dat is een geavanceerd systeem, ontwikkelt voor het versneld bergen en afslepen van vrachtwagens. De bergingsinstallatie is een DGT 16.000 met 16 tons hydraulische lier. De opbouw van de kasten is verzorgd door HSM in Utrecht, gespecialiseerd in ‘custom made’ oplossingen. Zodat alles naar de wens van Ruud is verlopen.

Moderne vrachtwagenfabrikanten, zoals DAF, Mercedes, Volvo, MAN, Renault leggen nu meer nadruk op hoe en waar een voertuig moet worden opgetild voor het bergen en/of afslepen. Het VDZ-systeem maakt gebruik van de ingebouwde trek- en hefpunten van de fabrikant. Voor correct slepen, herstelprocedures en veiligheid.

Ruim 18 jaar ervaring
Ruud Erven is vanaf 2005 als berger werkzaam geweest bij internationaal bergingsbedrijf Joh. van der Zand in Buren. Een berger ben je niet zomaar, naast opleiding en kennis moet je openstaan voor onregelmatige werktijden, gevaarlijke situaties langs de weg en werken in alle weersomstandigheden. Ook ondervinden bergers steeds meer agressie van medeweggebruikers die geïrriteerd zijn door oponthoud. Maar het is afwisselend werk en je ontvangt ook dankbaarheid en waardering.

Door de jaren heen heeft Ruud veel kennis en ervaring opgedaan. Zowel als chauffeur, berger en als planner op de alarmcentrale. Hij heeft veel contacten gelegd met bergingsbedrijven in binnen- en buitenland. En zo is Ruud begin 2023 de uitdaging aangegaan om voor zichzelf te beginnen.

Ruud helpt u weer op weg
Naast het vertegenwoordigen van het VDZ systeem is hij vanuit het centraal gelegen Buren (Gld.) nu ook zelfstandig berger. Ruud staat klaar om gestrande voertuigen van boven de 3.500 kg te bergen en te repatriëren (terug te transporteren) in heel Europa. Zijn slogan luidt: Bij schade of pech? Ruud helpt u weer op weg! Ruud Erven Berging heeft een internationale 24-uurs service die dag en nacht bereikbaar is onder telefoon nummer 06 580 16000.

Bezoekadres:
Ruud Erven Berging
Schuilheuvelstraat 2
4116 GA Buren